En klassisk spaghetti carbonara går snabbt att laga vilken dag som helst i veckan. En vegetarisk variant går ännu snabbare vilket är skönt en dag efter jobbet. När jag gör vegetarisk carbonara använder jag kapris eller sparris om det är säsong för den. Svamp är också ganska gott att ha i. Idag blir det ett recept med kapris och svartpeppar. FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA TIPS! Det viktigaste med en carbonara är att ha salt i vattnet när du kokar pastan. Råkar du glömma det blir inte carbonaran god, tyvärr. En annan sak du ska tänka på är att inte koka över pastan. När den känns på gränsen till klar ska du lyfta över den till kaprisen. Du behöver inget durkslag eftersom det inte gör något om du får med pastavatten. Vissa gillar att ha en extra äggula vid servering men inte jag. Den väljer jag alltid bort eftersom jag nöjer mig med krämigheten man får genom att tillsätta lite pastavatten. Ta så mycket vatten tills konsistensen blir precis som du vill ha den. RECEPT VEGETARISK PASTA CARBONARA med kapris 400-500 gram okokt spaghetti salt olja 50 g kapris, mellan eller mini 4 äggulor 120 gram riven pecorino eller parmesan svartpeppar ev. en äggula vid servering Beredning: - Koka spaghetti i saltat vatten. - Under tiden, stek kapris i olja. - Vispa 4 äggulor och blanda med hälften av den rivna osten. - När spaghettin är al dente, nästan färdigkokt, lägg över direkt den (utan vatten) från kastrullen ner i kaprisgrytan. Flytta grytan från plattan och häll i äggblandningen långsamt ner i spaghettin. Rör om. - Tillsätt resten av den rivna osten och blanda. Häll i lite av pastavattnet tills du har en krämig pasta. - Lägg upp på fyra tallrikar. Toppa med extra riven ost och svartpeppar. Lägg på en extra äggula om så önskas.