Hej! Frågan om jag lagar vegansk mat kommer med jämna mellanrum och svaret är ja, det gör jag. Ganska ofta faktiskt! För en del är vegansk mat förknippat med annorlunda produkter och svåra recept. Så behöver det absolut inte vara. Ta din favoritgryta och byt ut grädden mot kokosmjölk så har du en vegansk middag. På Balkan, där jag har mina rötter är det ovanligt att tillsätta mjölkprodukter i grytor vilket gör att väldigt många vegetariska rätter är veganska. Något jag är van vid och gärna lagar till min familj. Det är allt från böngrytor och soppor till kåldolmar och ajvar. Måndagar är dagen då många av oss äter vegetariskt. Utmana dig själv och testa lite nya rätter, det gör matlagning roligare. Även om jag äter kött så måste det inte överkonsumeras. Det räcker med en mindre mängd och endast någon dag i veckan. Här nedan tipsar jag om 3 veganska matrecept! Klicka på länken för att komma till respektive recept. Önskar er en bra kommande vecka! Diana Ugnsbakade auberginer 2. Blomkålsgryta (krydda med saffran eller curry) 3. Rostad paprikasoppa (hoppa över osten) FOTO: DIANA DONTSOVA