Hej! I helgen gjorde jag två supergoda tilltugg till ett trädgårdsbröllop och ett av dem var ärthummus på eget fröknäcke. Med färdigkokta kikärtor på burk så är hummus en ganska enkel röra att göra. Du behöver kikärtor, sesampasta och en mixer. Det som avgör smaken, enligt mig, är vilken tahini eller sesampasta du väljer. Jag använder alltid den utländska varianten som finns på den utländska hyllan på Coop eller Ica. Smaken är mycket godare och den har inte beskheten som annan tahini kan ha. Ska du göra hummus, köp en utländsk tahini (gärna den med grönt lock). När jag i somras anordnade ett event för Wasa på Pom och Flora hade Green Kitchen Stories fått i uppdrag att göra några röror till frukosten. De gjorde bland annat en ärthummus som föll mig i smaken. Det blev inspirationen till dessa gröna tilltugg. Perfekt färg till ett trädgårdsbröllop! Jag utgick från deras recept och ändrade lite utifrån vad jag hade hemma och min kärlek till lime. Deras recept hittar du här: GK Stories ärthummus Typiskt mig att inte använda förkläde. Jag använder aldrig förkläde, inte ens när klänningen redan åkt på! TIPS! Lägg ärthummusen i en spritspåse så är det mycket lättare att toppa fröknäckena. Strö torkade blommor över. Som avslutning strödde jag på lite torkade ätbara blommor som jag köpt på Saluhallen i Höganäs. Visst är det vackert med rosa och grönt? RECEPT ÄRTHUMMUS 2 burkar kikärtor (á 410 gram) 250 g frysta ärtor, tinade 1/2 dl tahini, sesampasta 1 stor lime. saften 2 tsk spiskummin 2 tsk ingefärspulver några blad färsk mynta ca 1/2-1 dl vatten (beroende på vilken konsistens du vill ha) sriracha eller chiliflakes (för hetta) salt Beredning: - Mixa kikärtor, ärtor, tahini och limesaft. - Tillsätt kryddor och färsk mynta. - Häll i vatten. (Ta mer vatten för lösare hummus). Mixa hummusen slät. - Smaka av med salt och sriracha. RECEPT PÅ FRÖKNÄCKEN, KLICKA HÄR