Hej! Om du inte kommer på vad du ska äta ikväll så kommer här ett recept på en av mina favoritkombinationer, aubergine, tomatsås och feta. I tomatsåsen har jag även lagt i färdigkokta gröna linser för extra protein och smak. Till det serverar jag antingen kokt ris eller ett gott bröd. Funkar absolut till fredagsmyset! Och ett glas rött till! Aubergine är en grönsak vi inte ser så ofta i våra svenska kök men jag vill lyfta denna underbar råvara som smak magiskt. Den är god att steka, baka i ugn eller mixa till en röra. Gillar du gratänger är den perfekt att använda istället för potatis eller lasagneplattor. Varför inte kombinera? RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA Hur långt har du kommit i dina planer för påskmaten? Imorgon kommer ett inlägg om hur du färgar ägg naturligt. Kika gärna in då! Önskar dig en underbar fredag! Kram Diana RECEPT Stekt aubergine med ris och tomatsås, 4 port 2 st aubergine rapsolja salt Tomatsås: 2 burkar krossade tomater 1 paket kokta gröna linser, (tetra pak 380 gr, avrunnen 280 gr) 1 grönsaksbuljong 1 msk kapris, liten 1 vitlöksklyfta, pressad ca 2 tsk torkad timjan (eller basilika) ca 1 tsk socker svartpeppar ev. salt Tillbehör: kokt ris feta 1. Börja med tomatsåsen. Häll tomaterna i en kastrull. Tillsätt alla ingredienser förutom linser. Låt såsen koka i ca 30 min, rör om då och då. När såsen är klar, dvs kokat ner och tjocknat, häll i kokta gröna linser. Rör om och smaka av med salt och socker. 2. Koka ris enligt förpackningens anvisning. 3. Skiva auberginen i knappt 1 cm tjocka. Stek i olja på båda sidorna. 4. Serveras med kokt ris och smulad feta.