Har du provat ugnsbakad rotselleri? En god rätt som är lika enkel att laga som bakad potatis. Du ställer in den i ugnen och efter 1,5 timme har du en färdig rotselleri. En god rätt till jul! Imorgon har vi faktiskt vårt första julbord hemma hos oss och det är mina syskon med familjer som ska komma hit. Jag förbereder mat för morgondagens julfirande medan barnen klär den nyinköpta julgranen. Varje år får Nikki och Jordan friheten att klä granen så resultatet beror helt på deras kreativitet. Lika spännande varje gång! FOTO: DIANA DONTSOVA Tips när du lagar rotselleri: Har du brynt smör behöver du ingen sås. Det är så gott och passar lika bra till fisk som till rotselleri. När du använder rosmarin, banka lite lätt på kvisten och låt den ligga i kastrullen med smöret. Smaken du får är ljuvlig! Vill du hellre ha salvia eller timjan kan du lägga ner det i smöret. Vilket som så plockar du bort den före servering eftersom den gjort sitt rent smakmässigt. Sen är det bara att njuta! RECEPT: Ugnsbakad rotselleri med rosmarinsmör 1 rotselleri olivolja flingsalt Rosmarinsmör: 100 g smält smör en kvist rosmarin flingsalt Till servering: 1 blodapelsin 1 apelsin kruksallad eller annan sallad 1 dl hackad mandel Beredning: - Sätt ugnen på 180 grader. Skala rotsellerin. Linda in rotsellerin i en bit aluminiumfolie, lämna en öppning på toppen. Ringla olivolja över och salta. Baka i ca 1 ½ timme eller tills rotsellerin är mjuk. Låt svalna innan den klyftas. - Smält smöret i en kastrull tillsammans med en kvist rosmarin. - Skär bort skalet på apelsinen och skiva den tunt. Varva rotselleri, apelsin och salladsblad på ett stort fat eller en skärbräda. Ringla rosmarinsmör över och toppa med hackad mandel. Strö lite extra flingsalt över. Servera! ANDRA VEGORÄTTER: RICOTTAPAJ MED GRÖNKÅL BAKAD RICOTTA BRYSSELKÅL MED SAFFRAN