Underbara blomkål! Men också underbara brysselkål, vitkål, rödkål och grönkål. Det finns så himla mycket gott att skapa i köket på dessa råvaror. Ta bara blomkålen till exempel, den kan du rosta, mosa, pickla, riva, du kan till och med göra en pizzabotten på den. Idag valde jag att rosta min och smaksätta den med brynt smör och citron. För extra smak och crunch tillsatte jag riven Västerbottensost och rostade hasselnötter. Kombinationen är magisk och helt i min smak! FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA Just nu bör vi njuta av olika säsongsgrönsaker. Förutom kål har vi pumpa, purjolök, palsternacka och rödbeta. I min kyl ligger det en del palsternackor som jag ska ta hand om härnäst. Det och en massa saffran! RECEPT Rostad blomkål med brynt smör och Västerbottensost 1 blomkål ca 75 g smör (mer om du älskar brynt smör) 1 citron, skal och saft 2 dl hasselnötter ca 50 g riven Västerbottensost (mer om du gillar ost) ruccola honung (inte för mycket) flingsalt chiliflakes rapsolja Beredning: - Sätt ugnen på 200 grader. - Skär blomkålen i mindre buketter. Lägg över på en plåt och ringla lite olja. Rosta i ugnen, ca 15 minuter eller tills blomkålen börjar få färg och mjukna. - Rosta hasselnötterna i en het torr panna. Hacka ner i mindre bitar. - Bryn smöret. Smält smör i en kastrull precis som vanligt. När smöret börjar bli gyllenbrunt och få en nötig doft är det klart. - Lägg upp blomkålen på ett stort fat. Toppa med flingsalt, brynt smör, lite honung, riven Västerbottensost och hasselnötter. Riv citronzest över och pressa en halv citron. Avsluta med ruccola och chiliflakes.