Hej! Böngryta med sydeuropeisk touch är dagens middagstips! Grytan är lagad på mycket paprika, lök och paprikapulver. Genom att använda färdigkokta bönor blir det här en lättlagad rätt som jag verkligen tycker du ska testa. Den är rustik och perfekt att servera till ett gott surdegsbröd. Självklart kan du servera den med kokt ris fast jag tycker att den passar riktigt bra ihop med bröd. Hoppa inte över den smulade fetaosten för den tillför en härlig sälta till rätten. Tips! Gillar du inte bönor kan dessa bytas ut mot kikärtor! FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA Önskar er en härlig Valborgsmässoafton! Kram Diana RECEPT Böngryta med paprika, (6-7 port) 3 gula lökar 2 röda paprikor 1 röd chili 2 vitlöksklyftor rapsolja att steka i 3 msk paprikapulver 2 grönsaksbuljongtärningar 2-3 tsk torkad timjan 2 dl vatten 2 burkar hela tomater 3 paket kokta vita bönor, cannellini, (tetra pak) salt svartpeppar Till servering: smulad feta hackad persilja surdegsbröd Beredning: - Hacka lök, paprika, chili och vitlök. Fräs i rapsolja i en stor kastrull. Låt grönsakerna få lite färg. - Tillsätt paprikapulver, smulade buljongtärningar, svartpeppar och timjan. Rör om. - Häll i vatten och blanda väl. - Häll i tomaterna. Krossa inte tomaterna utan låt dem koka sönder. Koka allt i ca 15 minuter. Rör om då och då. - Tillsätt de kokta bönorna. Rör om försiktigt och låt dem bli varma. - Smaka av med salt. - Serveras med feta, persilja och surdegsbröd!