Recept, foto och styling: Diana Dontsova Idag bjuder jag på en broccolisoppa som doftar både rosmarin och vitlök. Ljuvligt! Det finns några örter jag alltid har i trädgården sommartid och det är rosmarin, salvia och timjan. Ett gott bröd och middagen är serverad. Soppa en gång i veckan är en bra idé som jag önskar jag kunde följa lite oftare. När jag väl lagar soppa undrar jag varför vi inte äter det oftare. Som ni hör blir det alldeles för sällan hemma hos mig. Men det går att ändra. Vi får se framöver! Önskar er en härlig fortsatt helg! Recept: Broccolisoppa 6 portioner: 1,3 l vatten 500 gram broccoli (två buketter) 3 grönsaksbuljonger 2 vitlöksklyftor 1 gul lök 2,5 dl grädde Salt och peppar Rosmarinkräm: Färsk rosmarin Cream fraiche Salt och peppar Skär broccolin i bitar och hacka lök och vitlök. Fräs grönsakerna i smör i någon minut. Lägg i resten av ingredienserna förutom grädden och koka till tills broccolin är mjuk. Mixa soppan slät med en handmixer och tillsätt grädden. Koka upp soppan igen och smaka av med salt och peppar.