Hej! Visst har rädisor en underbar rosa ton? Den milda pepprigheten kommer nästan som en överraskning, men en positiv sådan. En vacker grönsak som rädisan bör tas hand om. Ett sätt är att trä den på spett och servera som en sidorätt. Jag vill behålla pepprigheten men tillföra mer smak till rätten. Det fick bli brynt smör, salvia och kapris, även sardeller fick plats i pannan. Många är skeptiska till sardeller men dessa används ofta för sältans skull. De smakar inte fisk utan smälter i smöret. Testa om du inte har gjort det tidigare, antingen till rädisor eller i en pastarätt. FOTO: DIANA DONTSOVA Jag vet inte om ni minns att jag var på Öland i sommar. Där finns det loppisar lite överallt och mitt fynd blev en emaljform från Kockum. En form som är så där härligt tung med färgade handtag...lycka med andra ord. Även kniven är ett loppisfynd som jag gav en tjuga för, om jag minns rätt. Sen har vi mina mest använda skålar från danska Broste. De har en massa fina fat och skålar i olika storlekar som jag aldrig tröttnar på. Blanda gammalt och nytt när du dukar...Då blir det både personligt och oftast väldigt snyggt! RECEPT: Brynta rädisor på spett, ca 12 st 2 knippen rädisor ca 50 gram smör färska salviablad 2 msk kapris, mini 2 sardeller flingsalt svartpeppar mindre träspett Beredning: - Skölj rädisorna och skär bort blasten. Trä rädisorna på ett spett. - Smält smör i en stekpanna och lägg i färska hackade salviablad, sardeller och kapris. Stek i en minut och lägg sedan i rädisorna. Låt rädisorna brynas så de blir varma. - Lägg över spetten på ett fat och häll över all smörblandningen med salvia och kapris. Salta och peppra. Servera!