Nu kommer ett supergott tips som passar till det mesta du äter i sommar och framför till midsommarafton. Brynta sockerärtor på en ostkräm toppad med citronzest och solroskärnor. Jag kan lova er att det här kommer uppskattas, speciellt om du serverar extra ostkräm vid sidan om. Den kan gästen ta mer av eller varför inte ber lite på knäckebrödet. Hur enkelt som helst att göra eftersom ostkrämen innehåller två ingredienser, ost och grädde! RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA RECEPT BRYNTA SOCKERÄRTOR MED OSTKRÄM ca 200 g färska sockerärtor en klick smör (att steka i) Ostkräm: (Tips! Dubbla receptet ostkräm och servera resten till brödet) 100 g riven Västerbottensost 1 1/2 dl grädde (funkar med både matgrädde eller vispgrädde) Topping: citron, zest och saft en näve solroskärnor salt Beredning: - Börja med ostkrämen. Riv osten och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll den över osten. Mixa slät med en stavmixer och låt stå i rumstemperatur en stund. Ställ sedan in den i kylen. Ju längre den står i kylen desto tjockare blir den. - Rosta solroskärnorna i en torr panna. Hacka ner dem en aning efteråt. - Bryn sockerärtorna i smör, tar en minut eller två. - Serveringsdag! Lägg upp ostkräm på ett fat. Toppa med brynta sockerärtor, citronzest och hackade solroskärnor. Pressa lite citronsaft över och avsluta med flingsalt och gul blomma som krasse, raps eller marskros. Servera!