Nu kommer ett supergott tips som passar till det mesta du äter i sommar och framför till midsommarafton. Brynta sockerärtor på en ostkräm toppad med citronzest och solroskärnor. Jag kan lova er att det här kommer uppskattas, speciellt om du serverar extra ostkräm vid sidan om. Den kan gästen ta mer av eller varför inte ber lite på knäckebrödet. Hur enkelt som helst att göra eftersom ostkrämen innehåller två ingredienser, ost och grädde! RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA RECEPT BRYNTA SOCKERÄRTOR MED OSTKRÄM ca 200 g färska sockerärtor en klick smör (att steka i) Ostkräm: (Tips! Dubbla receptet ostkräm och servera resten till brödet) 100 g riven lagrad ost, typ västerbottensost 3/4 dl grädde, 36 % Topping: citron, zest och saft en näve solroskärnor salt Beredning: - Rosta solroskärnorna i en torr panna. Hacka ner dem en aning efteråt. - Gör ostkrämen. Riv osten och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll den över osten. Rör om med en sked och mixa sen slät med en stavmixer. (Glöm inte att den stelnar till om du har den i kylen.) - Bryn sockerärtorna i smör, tar en minut eller två. - Serveringsdag! Lägg upp ostkräm på ett fat. Toppa med brynta sockerärtor, citronzest och hackade solroskärnor. Pressa lite citronsaft över och avsluta med flingsalt och gul blomma som krasse, raps eller marskros. Servera!