Hej! Imorgon är det fredag igen och det är dags att skåla in helgen! För min del känns det redan som helg eftersom jag har njutit av god mat hela dagen. Torsdagen började med en enkel yoghurtfrukost för att sedan njuta av en underbar lunch på Namu i Malmö. Namu serverar koreansk mat á la Jennie Walldén och idag rekommenderade hon bibimbap, en risskål med högrev och olika tillbehör som kimchi och bönor. Hur gott som helst! När jag kom tillbaka till jobbet doftade hela mitt arbetsrum kryddor. På min plats stod det mat till mig och hela min familj. En av mina elevers mamma hade lagat pakistansk mat och jag fick på så sätt möjligheten att stanna kvar i Asien ett tag till. Vilken fantastisk gåva att få och det var lagat med kärlek. Tack Fatma! Min fredagsbricka är inte asiatisk utan smakar Italien. En caprese med rostad paprika och belugalinser, ett gott men enkelt mattips som snabbt går att fixa efter en jobbdag. Belugalinser är helt klart mina favoritlinser och tillsammans med brödet ger det en mättnadskänsla. Linserna har jag marinerat i en del av basilikavinägretten och resten har jag hällt över mozzarellan. Stekt halloumi är också gott till om du inte gillar mozzarella. Både brödet och paprikan rostar jag i en het panna. Om tiden räcker till väljer jag att skala paprikan efteråt men inte den här gången. Det löser jag genom att inte låta paprikaskinnet bli helt svart. RECEPT: DIANA DONTSOVA Längst ner kan du klicka på länkar och komma till tidigare fredagstips! Tanken är att dessa tips ska vara snabblagade och enkla. Njut av min caprese tillsammans med ett italienskt vin. En fredag i min smak! Önskar er en härlig helg! Imorgon bjuder jag er på bovetepannkakor till helgfrukosten! Kram Diana RECEPT: Caprese med belugalinser och rostad paprika, 4 pers 2-3 nystan mozzarella 3 dl kokta belugalinser 1 gul paprika 1 baguette 2 tomater några minitomater ruccola flingsalt Basilikaolja: en liten kruka basilika 1 dl olivolja 2-3 tsk balsamvinäger salt peppar Koka linserna enligt förpackningen. Själv kortar jag ner tiden med 5 minuter för att få lite tuggmotstånd. Skär paprikan i bitar och avlägsna kärnhuset. Rosta paprikan i en het panna. Skiva baguetten och ringla olivolja på. Stek skivorna i en het panna. Dela mozzarellan i bitar och skiva tomaterna. Lägg över på en stor skärbräda. Mixa olja och basilikablad. Smaka av med balsamvinäger och salt. Använd hälften av oljan till att marinera linserna, dvs lägg linserna i en skål och häll över hälften av oljan. Rör om. Servera linserna på skärbrädan eller i en skål. Ringla lite olja över mozzarellan och servera resten bredvid. Toppa med lite ruccola, basilika, flingsalt och svartpeppar. RECIPE IN ENGLISH Caprese with beluga lentils and roasted peppers, 4 pers 250-375 gr mozzarella cheese 250 gr cooked beluga lentils 1 yellow pepper 1 baguette 2 tomatoes some minitomatoes arugula sea salt Basil oil: basil 100 ml olive oil 2-3 teaspoons balsamic vinegar salt pepper Boil the lenses according to the directions on the package. Usually I cook them for 5 minutes less. Cut the peppers into pieces and remove the cores. Roast the pepper in a hot pan. Slice the baguette and drizzle with olive oil. Fry the bread in a hot pan. Split mozzarella into pieces and slice the tomatoes. Add onto a large board. Mix oil and basil leaves with a handmixer. Season with balsamic vinegar and salt. Use half the oil to marinate the lenses. Save the rest of the oil to pour on top of the mozzarella and serve some on the side. Serve the lenses on the cutting board or in a bowl. Top with a little arugula , basil, sea salt and black pepper . MERA FREDAGSBRICKA: Ryggbiff med ramslök och matig sallad Korv med confiterad tomat och majs