När jag äter dessa bönor inbillar jag mig att jag sitter och äter tapas i en gränd någonstans i Barcelona eller Madrid. Denna enkla rätt har så mycket smak och är helt klart ett av mina godaste bönrecept! Om du vill njuta av denna rätt behöver du bara en bit bröd till eller kanske nåt att servera till de krispiga potatisarna som jag skrivit om tidigare? Ja, du hör ju! Du måste prova att laga det här! FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA Bjuder jag på smårätter eller tapas lägger jag upp bönorna i småskålar. Annars räcker receptet till två personer om du äter det med ris eller bröd. Och visst är det skönt med rätter som funkar för alla? Detta är glutenfritt, laktosfritt, äggfritt, vegan, vegetariskt men framförallt bara god mat! RECEPT Diadonnas bönor med vitt vin, 4 tapas eller 2 matportioner ca 500 g kokta stora vita bönor (eller 2 burkar) 2 lök 2 vitlöksklyftor 1 dl vitt vin 1 1/2 dl vatten 1 msk tomatpuré 2 msk paprikapulver 1 tsk chilipulver 1 tsk torkad oregano 3 tsk vegeta (krydda från Balkan, finns i vanliga matbutiker) svartpeppar (Jag brukar toppa med chiliflakes vid servering.) Beredning: - Koka bönorna enligt förpackning eller använd kokta på burk. - Bryn hackad lök och hackad vitlök. Detta ska brynas väl och få mycket färg. - Tillsätt tomatpuré och stek en kort stund (för att få bort beskheten). - Tillsätt paprikapulver, vegeta, oregano, chilipulver och svartpeppar. Rör om ordentligt! - Häll på vitt vin och vatten. Låt koka ihop. - Lägg i avrunna kokta bönor och låt koka ihop i någon minut. - Servera till kokt ris men helst med ett gott bröd.