FOTO: DIANA DONTSOVA RECEPT MATIG SALLAD MED BULGUR 4 port 4 dl kokt bulgur 1 grönsaksbuljong 8 st rädisor ½ squash, svarvad 2 st avokado pumpakärnor flingsalt svartpeppar Koka bulgur med en buljongtärning enligt anvisningarna på förpackningen. Börja med att lägga upp bulgur i skål. Toppa med skivad rädisa, svarvad squash, skivad avokado och pumpakärnor. Strö lite flingsalt och svartpeppar över. Servas ihop med dillkrämen! Tips! Dillkrämen är god till både kräftor och sallad. Lägg bulgur i botten och toppa med de grönsaker du gillar mest. Servera i en stor skål eller i små portionsskålar. DILLKRÄM 2 äggvitor ½ vitlöksklyfta färsk dill 2 dl rapsolja ½ - 1 tsk vitvinsvinäger salt Separera äggen. Lägg äggvitorna i en bunke. Tillsätt vitlök och dill. Mixa till ett vitt skum med en stavmixer. Häll i lite rapsolja och mixa samtidigt. Tillsätt resten av oljan i en tunn stråle tills det blir en kräm. Smaka av med vitvinsvinäger och salt. Tips! Krämen går att variera. Byt ut dillen till basilika eller varför inte lite dijonsenap. Spara äggulorna och gör en lemoncurd till efterrätt. Gott ihop med glass och maräng.