Hej! Den bästa ratatouille gör jag på två råvaror, färska tomater och vit spetspaprika. Det är så gott att jag inte behöver en massa grönsaker för att få fram en fyllig smak. Den här varianten är perfekt att laga nu eftersom det finns gott om vit spetspaprika i våra matbutiker och till ett bra pris dessutom. Vanligtvis serverar jag rätten med bröd och feta. Vill du ha något mer till så passar bulgur väldigt bra till. Det är dessa smaker jag tar med mig hem efter en sommar i Makedonien. Där nere åt vi nog paprika och feta varje dag, till precis allt. Vanligtvis kommer det in några skålar med olika paprikaröror och bröd som en liten förrätt. Eller så består frukosten av en sallad, några rostade paprikor till en bit bröd. Paprika till frukost, lunch och middag! FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA Nu har höstterminen dragit igång och med den även våra rutiner. Det betyder att vi också är tillbaka till att planera vardagsmaten. Framöver kommer en del recept som förhoppningsvis kan inspirera er. Håll utkik! Önskar er en härlig kväll! Diana RECEPT ENKEL RATATOUILLE: 6 port 10 vita spetspaprikor ca 5 färska tomater salt peppar Tillbehör: feta ruccola chiliflakes surdegsbröd Kärna ur paprikorna och skär i bitar. Stek i rapsolja tills den blir sotig i kanterna. Tillsätt hackade färska tomater. Låt allt puttra i 15- 20 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar. Lägg över i en djup skål. Toppa med smulad feta, hackad ruccola och lite chiliflakes. Serveras med ett gott surdegsbröd och en bit feta vid sidan om.