Hej! Vad sägs om fetaostplättar som drar lite åt det matigare hållet? Servera dem med stekt aubergine, bulgur eller som en vegoburgare i ett briochebröd. Dessa biffar gör du enkelt med hjälp av en hushållsmixer. Detta är ett grundrecept som du sedan kan smaksätta med timjan, chili eller varför inte citron? Jag brukar göra dem naturella och istället variera tillbehören. Gör du plättarna extra små kan dessa serveras som tapas, gott ihop med oliver eller cocktailtomat. Även om vi äter kött hemma lagar vi en hel del vegetarisk mat. En måltid kan vara komplett utan kött på tallriken. Det handlar om smak, struktur och variation. Vanligtvis utgår vi från köttet när en måltid planeras och därefter lägger vi till pasta, ris eller potatis. Jag misstänker att ni är många som känner igen er. I min familj har vi bestämt oss för att äta mer vego och därför måste vi tänka tvärtom, det vill säga utgå från en grönsak. Ingenting är omöjligt. Idag blev det till och med en ost som fick spela huvudrollen. FOTO: DIANA DONTSOVA Jag kan inte låta bli att tänka på alla olika kålsorter som den kommande säsongen har att erbjuda... Tisdagskram från mig! Diana RECEPT Vegetariska fetaostplättar, ca 6 st 300 gr feta 2 ägg 3 msk pofiber (finns i mataffären i glutenfria hyllan) 1/2 msk fiberhusk (finns i mataffären i glutenfria hyllan) svartpeppar (salt, tänk på att feta kan vara salt nog) olja att steka i Servering: olivolja färsk persilja Mixa feta och ägg i en hushållsmixer. Tillsätt pofiber, fiberhusk och mixa till en slät smet. Låt smeten vila i en minut eller två. Forma sedan till biffar och stek dem på båda sidorna i en stekpanna med olja. (Plättarna är godast strax efter tillagning.) Ringla lite olivolja och strö hackad persilja över. Servera! RECIPE IN ENGLISH: Feta cheese burgers, about 6 pc 300 gr feta cheese 2 eggs 3 tbs potato fiber 0,5 tbs psyllium husk Mix feta and eggs. Add potato fiber and psyllium husk. Mix again until smooth. Let the batter rest for a minute. Form the mixture into 6 patties. Fry in a hot pan with oil. Fry the both sides until golden brown. Serve immediately!