Dagens middagstips är en vegetarisk Flygande Jakob med halloumi och squash, eller zucchini som jag brukar säga. En klassisk 80-tals rätt i ny tappning och utan banan! Den här rätten poppade upp när jag såg den halvtomma chiliflaskan i kylen som behövde användas. Ibland kommer man på bra grejer när man av rastlöshet gör en kylskåpsrensning kl. 8 en söndag morgon. Så var det idag. Här är resultatet! RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA Medan jag satt och bloggade vid matbordet åt familjen det här till lunch med kokt ris och lite extra hackade jordnötter till. En skål med nötter bredvid är ett måste för att du ska få lite crunch. Kanske är det här något du ska laga ikväll och ta med i en lunchlåda till jobbet imorgon? RECEPT FLYGANDE JAKOB MED HALLOUMI OCH ZUCCHINI, 6 port 2 paket halloumi (400 g) 1 zucchini (squash) purjolök (ca 15 cm) 5 dl vispgrädde 2 dl chilisås (ketchupvarianten i glasflaska, mild) 1-2 tsk sriracha (för lite hetta) 1/2 tsk salt svartpeppar rapsolja att steka i Topping: hackade jordnötter hackad persilja eller ruccola Beredning: - Sätt ugnen på 225 grader. - Strimla purjolöken. Skiva zucchini och dela sedan i fyra bitar. Lägg över i en ugnsfast form och ringla lite olja på. Rör om och rosta i ugnen i ca 20 minuter eller tills purjolöken börjar få färg. - Under tiden, skiva halloumi och stek i olja. Lägg åt sidan så länge. - Vispa grädde löst i en bunke. Tillsätt chilisås, salt, peppar och ev. sriracha. Vispa ihop allt. - Ta ut formen och sänk värmen till 200 grader. Rör om grönsakerna och lägg på stekta halloumiskivor. Häll såsen över halloumin. - Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. - Låt svalna en aning. Toppa med hackade jordnötter och ruccola. Serveras med kokt ris.