Det jag oftast äter till lunch när jag jobbar hemifrån består av två huvudingredienser, ägg och vitkål. Har du inte testat så gör det! Enkelt, smakrikt, gott, nyttigt och mättande! Jag la ut en bild på Instastories och då ställdes en massa frågor om vilka kryddor det var i och hur jag gjorde med äggen. Det har aldrig slagit mig att dela detta recept med er men finns det intresse och jag råkar har några mobilbilder så ja, varför inte? Vissa dagar är galet stressiga och då är det smidigt med lunch som går fort att slänga ihop. Har du en hel vitkål håller den sig hur länge som helst i kylen och räcker till många äggröror. Du har liksom alltid mat hemma! Ett annat tips är påsarna med hackad grönkål med strimlad kålrot. Dem köper jag ibland istället för vitkål. Det gäller att variera sig, eller hur? Här nedan ser du iallafall vilka kryddor jag har i och hur jag gör med äggen. Det är ungefär den mängden jag har för en portion. Smaklig lunch till alla som gillar vitkål! Diana RECEPT: Ägg med vitkål, 1 port ca 150 g strimlad vitkål 2 ägg ca 1/2 tsk curry ca 1/2 tsk chilipulver spiskummin (lite) vitpeppar (lite så det inte blir för starkt) flingsalt några droppar olivolja att steka vitkålen i Beredning: - Hyvla eller strimla vitkålen. Bryn i olivolja. Se till att få sotiga kanter på kålen. (Jag använder en teflonpanna.) - Tillsätt kryddor och rör om ordentligt. - Sänk värmen. Gör plats för två ägg och knäck dem direkt i pannan. Gör en "äggröra" av äggen utan att blanda med kålen. När röran har den konsistensen du gillar, stäng av plattan och blanda ihop allt. - Servera!