Hej! Vad gör du med resterna som är kvar efter fredagstacosen? Laga något nytt om tortillabrödet är slut och ta vara på det som blir kvar. Oftast är det lite kvar av mycket. Lägg då nachos på en plåt, toppa med färs och riven ost, gratinera i 8 minuter. Ta ut plåten och häll på tacosås, yoghurt eller crème fraîche. Sedan är det bara att lägga på rester som tomater, lök, avokado eller vad du nu brukar ha. Det bästa med det här receptet är att måtten inte spelar någon roll. Ena gången blir det med mycket tomat och andra gången med mycket majs. Jag brukar servera två enkla tillbehör till tacos: Lime - helt klart underskattat Färskost med sambal oelek FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA Önskar er alla en trevlig helg! Kram Diana RECEPT GRATINERADE NACHOS, 4 pers 200 gram nachos eller tortillachips 100 gram stek och kryddad färs, (quorn eller kött) 120 gram riven ost tomat lök gurka avokado ruccola salsa yoghurt eller gräddfil Tillbehör: färskost med sambal oelek lime Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Lägg på nachos eller tortillachips, färs och riven ost. Gratinera i ca 8 minuter. Ta ut plåten och häll på tacosås och creme fraîche eller yoghurt. Toppa med ruccola, lök, gurka, tomat och avokado. Pressa lime över. Lägg över färskost i en liten skål. Häll på sambal oelek och toppa med hackad ruccola eller koriander.