Hej! Väl hemma efter några dagars jobb i Italien är det dags att börja laga mat igen. Idag är det till och med World Meat Free Day och det är tredje året i rad den går av stapeln. Självklart blir det vego på bloggen idag. Jag brukar lägga ut vegetariska recept på måndagar så det passar mig alldeles utmärkt. Idag bör vi alla skippa köttet och även minska konsumtionen alla andra dagar med för den delen. Mitt bidrag till World Meat Free Day blir grillad aubergine med tomat- och fetaostsallad. FOTO: DIANA DONTSOVA Den här goda rätten kan du tillaga genom att antingen grilla auberginen på grillen eller använda en grillpanna. Har du ingen sådan går det lika bra att steka den. Under tiden kan du förbereda salladen som sedan serveras på eller bredvid auberginen. Rätten är god att servera till bröd, pasta eller äta den som den är. En perfekt vegorätt som både är god och mättar! Vill du laga en variant och använda dig av kikärtor istället? Klicka här: Aubergine med kikärtor Önskar er alla en härlig start på veckan! Kram Diana RECEPT Aubergine med tomat- och fetaostsallad, 4 port 2 aubergine Tomat- och fetasallad: ca 350 g körsbärstomater 1 liten lök 150 g feta 2 msk olivolja 2 tsk rödvinsvinäger salt peppar Topping: basilika en näve svarta oliver Gör så här: Skär auberginen i skivor, knappt 1 cm tjocka. Pensla båda sidorna med olivolja. Grilla (eller stek) i några minuter på varje sida, tills de börjar bli mjuka. Gör salladen i en bunke. Blanda tomathalvor, skivad lök och smulad feta. Häll i olivolja, vinäger, salt och peppar. Blanda igen. Lägg upp aubergineskivor och toppa med tomatsallad, svarta oliver och basilika. Servera!