Hej! Vad sägs om en grön och vitaminrik helgfrukost eller lunch? En enkel äggröra som toppas med en massa grönt som både mättar och ger en god smak till rätten. Välj de grönsaker du gillar så får du din perfekta gröna rätt. För dig som vill kombinera med kött så tror jag några skivor parmaskinka eller pastrami passar bra till. På min gröna lista har jag alltid avokado och kål som två favoriter. Sen är jag löjligt förtjust i stekt purjolök som ger en rostad och rökig smak. Till denna rätt valde jag även att steka vitlök och vanlig gul lök. Allt lagas i en och samma panna. Först grönsakerna som sedan flyttas för att göra plats åt äggröran. När den är klar lägger jag tillbaka allt och avslutar med skivad avokado. Många har frågat varifrån mina kopparpannor kommer och svaret är Eva Solo. Jag har nämligen i ett tidigare inlägg lagat kryddig korvstroganoff i en traktörpanna också i koppar. (Korvstroganoff, ett annat bra middagstips.) Även salt- och pepparkvarnen kommer från Eva Solo. Jag brukar inte göra inköpslistor på mina köksprodukter men det kanske är något att fundera på. Vi får se! FOTO: DIANA DONTSOVA Önskar er alla en härlig söndag! Kram Diana RECEPT Grön äggröra, 2 pers Äggröra: 4 ägg 1-2 msk mjölk eller grädde (jag har grädde) en klick smör salt peppar Toppings: en klick smör 2 hackade vitlöksklyftor 1 liten gul lök 1/2 purjolök svartkål 2 dl frysta ärtor 1 avokado olivolja en klyfta citron chiliflakes flingsalt Börja med att smälta en klick smör. Fräs hackad vitlök, skivad gul lök och purjolök i någon minut. Tillsätt svartkål och frysta ärtor. Stek ytterligare i någon minut. Flytta över grönsakerna. Häll i fyra ägg och lite mjölk i en skål. Vispa ihop ordentligt med hjälp av en gaffel. Smaka av med salt och peppar. Klicka i ytterligare en klick smör i pannan. Stek äggblandningen i pannan och se till att röra om hela tiden. Stek inte äggröran för länge utan låt den vara krämig. Toppa äggröran med de stekta grönsakerna. Skiva avokadon och lägg den överst. Ringla lite olivolja och pressa färsk citron. Avsluta med chiliflakes och flingsalt. Servera! RECIPE IN ENGLISH: Green scrambled eggs, 2 pers Scrambled eggs: 4 eggs 1-2 tablespoons milk or cream (I had cream) a small knob of butter salt pepper Toppings: a small knob of butter 2 chopped garlic cloves 1 small onion a half leek black kale a half cup frozen peas 1 avocado olive oil half a lemon chiliflakes sea salt Start with a pan and some butter. Fry chopped garlic, sliced onions and leek for a minute. Add kale and frozen peas. Fry for another minute. Remove the vegetables from the pan. Add some more butter and make the scrambled eggs. Crack four eggs in a bowl and pour the milk. Add a pinch of salt and pepper. Beat them well together with a fork. Season with salt and pepper. Pour the eggs into the pan with butter and stir slowly. Don´t overcook your eggs. Keep it creamy! Top the scrambled eggs with the fried vegetables. Slice the avocado and place it on top. Drizzle a little olive oil and squeeze fresh lemon. Season with chiliflakes and salt. Serve! VILL DU HA FLER TIPS? KLICKA HÄR: Torskrygg med sotad purjolök Fyllda paprikor Auberginer med kikärtor