Så här gör du för att lyckas med krispiga grönkålschips! Även om det är enkelt så finns det några små knep för att de ska bli härligt krispiga. Så här lyckas du med grönkålschipsen! 1. Köp hel färsk grönkål och inte den hackade i påse (mittstjälken är nämligen kvar i den). 2. Massera in olivoljan över all grönkål. 3. Grönkålen får inte ligga ovanpå varandra när den rostas - viktigt! 4. Rör om 1-2 gånger under rostningen - viktigt! 5. Lämna inte ugnen ur sikte de sista minuterna, då riskerar du att få brända chips. Det går nämligen väldigt fort mot slutet. Det här receptet är ett grundrecept med endast flingsalt. Du kan smaksätta med annat om du vill. Några smaker blandas i olivoljan medan andra tillsätts efteråt, det vill säga när chipsen är färdigrostad. Tips på smaksättning! - Riven parmesan (tillsätts efter rostning) - Lime- eller citronskal (smaksätt olivoljan) - Vitlök (pressa ner i olivoljan) - Valfri torkad ört som timjan eller rosmarin (före eller efter) - Chili (krydda efter rostning) Detta snacks gillar vi starkt eftersom det smakar gott samtidigt som det är nyttigt. Det är inte ofta vi hittar den kombinationen. En grym råvara helt enkelt! Den är lika god att äta rostad som snacks eller att använda som topping över sallader eller soppor. Eller till fredagstacosen! RECET OCH FOTO: DIANA DONTSOVA RECEPT: Grönkålschips, en plåt ca 150 gram färsk grönkål (helst hel och inte den hackade i påse) 2 msk olivolja flingsalt Beredning: - Skölj kålen och skär bort mittstjälken. Torka av lite lätt. Riv bladen i mindre bitar och lägg i en skål. - Häll på olivolja. Blanda ordentligt, helst med händerna. - Sprid ut bladen på en plåt med smörpapper på. Se till att grönkålen inte ligger på varandra. - Strö lite flingsalt över. - Rosta i 160 grader i ca 15 minuter, eller tills de börjar få färg och bli krispiga. Rör om en gång efter halva tiden. Servera grönkålschipsen som de är eller använd som topping. RECIPE IN ENGLISH: Kale chips, for 1 tray 150 gr kale 2 tbs olive oil sea salt Directions: - Preheat the oven to 160 degrees C. - Remove the ribs from the kale. Rip into smaller pieces. - Lay in a bowl toss with olive oil. - Place on a baking sheet. Make sure they don't lay on top of each other. - Sprinkle with salt. - Bake until crisp, turning the leaves halfway through, about 15 minutes. Serve! Kolla in dessa maträtter som är toppade med grönkål: Paprikor med fetaost Räksoppa