Att tillbringa mer tid hemma innebär att vi lagar mer mat än vanligt. Jag har förstått att många vill ha tips på vardagsmat så här kommer ett recept på halloumi i krämig ajvarsås. Till den här grytan kan du servera kokt ris eller pasta om du föredrar det. RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA TIPS! När du använder ajvar i sås, välj en mild variant och tillsätt chili själv. På så sätt kan du styra hur stark rätten blir. Sriracha, en stark chilisås, perfekt att ha i grytor och såser. Om du inte gillar halloumi kan du byta ut den mot kycklingfilé eller andra grönsaker. RECEPT HALLOUMI I KRÄMIG AJVARSÅS, 6 portioner 2 paket halloumi 1 liten eller 1/2 stor zucchini 1 gul lök 2 tomater 1 1/2 dl ajvar, mild 2 1/2 dl vatten 2 dl creme fraiche sriracha (eller chiliflakes för lite hetta) 2 tsk timjan salt svartpeppar Beredning: - Skiva halloumin och stek i olja. Lägg över på ett fat och låt svalna. - Hacka löken och skär zucchinin i mindre bitar. Fräs i olja. - Hacka tomaterna och fräs ihop med löken. - Tillsätt ajvar och vatten. Blanda och låt koka ihop i någon minut. - Tillsätt creme fraîche och rör om. - Skär halloumi i stavar. Lägg ner i såsen och rör om försiktigt. - Smaksätt med sriracha, timjan, salt och svartpeppar. - Serveras till kokt ris.