Hej! För att gilla halloumi stroganoff behöver du inte vara vegetarian, det kan jag lova. Vanligtvis är det falukorv i en korvstroganoff men det smakar ännu bättre med halloumi. Och då tillhör jag dem som gillar falukorv. Den här varianten utan krossade tomater är helt klart den godaste. Jag gillar fylligheten av tomatpuré ihop med dijon. Ett perfekt middagstips och enkel vardagsmat! Hackade hasselnötter ger en härlig struktur till rätten samtidigt som det smakar gott ihop med osten. Servera ris till eller varför inte bulgur eller vete? Jag hade lite äggfri aioli kvar i kylen och ställde fram den som ett extra tillbehör. Recept på AIOLI MED ELLER UTAN ÄGG hittar du om du klickar på länken. FOTO: DIANA DONTSOVA Halloumi är en cypriotisk ost som vanligtvis tillverkas av fårmjölk. Den vi köper i affären idag består oftast av get- och komjölk. Ibland kallas den för gummiost vilket inte är konstigt med tanke på dess konsistens. Den går bra att både steka och grilla. Många gillar att ha den i sallad men min favorit är att servera den i hamburgerbröd med barbecuesås till. En riktig hit om du vill göra en vegoburgare. Kram Diana RECEPT Halloumi stroganoff, ca 6 portioner 1 lök 2 morötter 2 pkt halloumi (ca 400 g, går bra med mindre om du så önskar) 2 msk paprikapulver 1 dl tomatpuré 2 tsk dijonsenap 3 1/2 dl vatten 1 buljongtärning, grönsak 2 1/2 dl grädde salt och peppar tillbehör kokt ris ruccola hasselnötter Beredning: - Skala och hacka löken. Skär morötterna i mindre bitar eller riv den grovt med ett rivjärn. - Skiva halloumi och stek i en stekpanna med olja i. Lägg över på ett fat och låt svalna. - Stek lök och morot i pannan. Tillsätt paprikapulver, tomatpuré, dijonsenap och buljongtärning. Rör om och låt fräsa i en minut. - Häll på vatten, rör om och låt puttra i någon minut. - Slå på grädden och låt koka upp. Vill du ha den mer såsig, tillsätt lite mer grädde eller vatten. - Skär halloumi i stavar och lägg ner i grytan. - Smaka av med salt och peppar. Klar att serveras till kokt ris, ruccola och hackade hasselnötter.