Hej! Halloumiburgare få bli veckans fredagstips! En saftig vegoburgare som i iallafall inte få mig att sakna kött. Med rätt tillbehör blir det garanterat ett smarrigt fredagsmys, om vi nu delar samma smaklökar. I den här burgaren ingår det bakade briochebullar, grönsallad, stekt squash, halloumi, rödlök, majonnäs och bbq-sås med chipotle. I en sekund var rödlöken påväg att picklas men eftersom bbq-såsen är söt i sig lät jag den det vara rå. Att det blev squash i är för att jag personligen inte gillar tomat i burgare och då fick squashen agera som substitut. Det visade sig vara ett perfekt byte eftersom den tillför en viss saftighet precis som tomaten gör. Föredrar du tomat kan den adderas eller kanske stekt aubergine? Ja, det får bli min nästa vegorätt, en aubergineburgare med en god ost. Det känns som om jag precis gjorde en egen liten plan för morgondagen. Plötsligt händer det... Hälften av hallonmin vändes i ägg och mjöl medan resten stektes naturell. Jag rekommenderar den naturella varianten för att halloumismaken blev mycket tydligare. Ett tips är annars att testa pankofritera osten. Något jag inte hunnit göra men det låter gott, fast onyttigt. Däremot har jag pankopanerat kyckling och avokado. En hit måste jag säga. För att komma till respektive recept och tillbehör, kan du klicka på länken under varje bild. Recept på halloumi hittar du ner längst på sidan Recept på briochebröd Barbecuesås med chipotle Sötpotatis pommes med parmesanaoili Recept på egen ketchup FOTO: DIANA DONTSOVA Smaklig fredagsspis! Önskar er en underbar helg! Diana RECEPT Halloumiburgare, ca 6 st burgare 400 gr halloumi olja att steka i Skiva halloumin i en het panna med olja. Stek båda sidorna tills den blir lite gyllenbrun. Tänk på att inte steka den för länge, då blir den torr. Saftigast blir den om du steker den strax före servering. Tillbehör: 6 st briochebröd 1 squash flingsalt ca 2 1/2 dl bbq-sås majonnäs salladsblad skivad rödlök Skiva squashen. Stek den i olja, någon minut på varje sida. Lägg över på en tallrik. Dela brödet. Ber bottendelen av brödet med majonnäs. Lägg på salladsblad, squash och flingsalt. Toppa med lite bbq-sås. Fortsätt med halloumi och ännu mer bbq-sås. Avsluta med skivad rödlök och toppen av brödet. Gillar du majonnäs kan du bre även toppendelen av brödet. Servera och njut! RESTEN AV RECEPTEN HITTAR DU UNDER RESPEKTIVE BILD. DET ÄR BARA ATT KLICKA PÅ LÄNKEN!