Hej! Det finns en grej som slår en god hamburgare och det är halloumiburgare! Det är otroligt gott och har du inte testat så tycker jag att du ska laga det till fredagsmyset. Köper du färdiga bröd och såser görs burgarna på 10 minuter. Det är inte alltid jag hinner baka så det blev köpebröd och färdig BBQ-sås för min del med. I kylen hade jag kvar egengjord tzatziki och det passar alldeles utmärkt till halloumi. Just fredagar är det skönt att ta till små hjälpmedel för att få fram mat på bordet utan att behöva stressa, andra dagar med för den delen. Om du vill göra eget bröd har du recept längst ner på sidan. Ett tips! Skär halloumin lite tunnare än på bilden! FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA Ska du få en köttätare att äta mer grönt så är detta ett säkert kort. Du behöver inte vara vegetarian för att älska halloumibugare! Att den är pankofriterad gör mycket för rätten så hoppa inte över det. Det blir så där krispigt gott på utsidan men mjukt inuti. (Panko är ett japanskt ströbröd som finns i alla butiker, oftast på asiatiska hyllan.) Något annat som är gott att pankofritera är feta, avokado och kyckling. Jag tycker definitivt att du ska göra det här till fredagsmyset eller varför inte idag? Barnen kommer att älska det! Önskar er en fin dag! Diana RECEPT Pankofriterad halloumiburgare halloumi, (jag hade rund färdigskivad som säljs i 4-pack) ägg mjöl panko, ströbröd (finns på asiatiska hyllan) rapsolja hamburgerbröd tzatziki bbq-sås avokado tomat lök (picklade om du har) salladsblad Gör så här: - Skiva halloumin eller använd runda färdigskivad. Skär den lite tunnare än på bilden ovan. - Vänd först i mjöl, doppa i vispat ägg och avsluta att vända halloumin i pankoströbröd. - Stek på båda sidorna i en panna med rapsolja. - Sätt ihop din burgare. Häll tzatziki och bbq-sås på båda brödhalvorna. Börja med sallad och sedan halloumi och resten av grönsakerna. Servera! Extra gott att lägga på två skivor halloumi i ett hamburgerbröd! KLICKA ÄR NEDAN FÖR RECEPT PÅ: TZATZIKI HAMBURGERBRÖD PICKLAD LÖK