Det bästa sättet att ta hand om vin som finns kvar efter helgen är att använda det i matlagning. Vi hade vitt vin i kylen som fick smaksätta måndagsmiddagen, en halloumigryta med röda linser. Idag bjuder jag er på ett gott recept men också tips på hur du steker halloumi till grytor. TIPS! I recept som halloumistroganoff eller grytor där du ska skära halloumi i mindre bitar, gör det inte före stekning! Då får du vända en massa småbitar som även riskerar att smälta i pannan. Gör så här istället: Skiva halloumi och stek i olja. Låt svalna och skär sedan i önskad storlek. Lägg i halloumi när grytan är klar annars kan osten smälta. Vill du testa HALLOUMI STROGANOFF? Klicka här! RECEPT: HALLOUMIGRYTA MED RÖDA LINSER, 4-5 portioner 2 pkt halloumi 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 msk tomatpuré 2 dl okokta röda linser 2 dl vitt vin 1 grönsaksbuljong 500 gram krossade tomater (jag hade i en tetra pak, går lika bra med en burk på ) 2 1/2 dl vatten 1 tsk sambal oelek (ta mer för extra hetta) 1/2 msk socker 1 dl grädde salt peppar torkad timjan BEREDNING: - Skiva halloumi och stek i olja. Lägg åt sidan. - Hacka lök och vitlök. Stek i en gryta. - Tillsätt okokta linser och tomatpuré. Fräs i någon minut. - Häll på vinet och låt koka in i linserna. - Tillsätt resten av ingredienserna, förutom halloumi. Koka i ca 10 minuter eller tills linserna börjar bli mjuka. Se till att de fortfarande har tuggmotstånd. Häll i mer vatten om det behövs. - Häll i grädde och låt koka upp. - Allra sist: Skär halloumi i två delar och lägg ner i grytan. Smaka av med salt. - Låt svalna och servera med ris.