Vill du veta hemligheten bakom en superkrispig ugnsrostad potatis? Den krispigaste du någonsin ätit utan att fritera, toppa med ost eller rulla i panko? Hemligheten är bakpulver! Det du behöver är en mjölig potatis som förkokas i några minuter innan den sen rostas i ugnen. Så enkelt är det att få till den krispigaste potatisen någonsin. Testa! Du kommer älska den, jag vet! Om du lagar detta vore det kul att få veta vad du tycker. Trevlig helg från mig! Diana Förresten: Det finns ett litet hjärta i början av varje inlägg...vore super om du kunde klicka i det när du gillar något inlägg extra mycket. Då vet jag vad som uppskattas av er läsare. Tusen tack på förhand! Att servera till: klicka på resp länk Sous vide kyckling Fläskfile Tzatziki Aubergine med tomat RECEPT KRISPIG POTATIS potatis, en mjölig sort (valfri mängd) 1/2 tsk bakpulver salt olivolja Beredning: - Sätt ugnen på 230 grader. - Koka upp vatten med salt och bakpulver. (Snåla inte på saltet.) - Skala potatisen och dela i halvor. Låt koka i ca 7 min. Potatisen ska inte vara färdigkokt. - Lägg över potatisen i ett durkslag så vattnet rinner av ordentligt. Låt vila i någon minut. (Vi vill få bort ångan.) - Lägg potatisen i en bunke. Häll på rejält med olivolja och rör om. Vi vill få till en ruggig yta. - Sprid ut potatisen på en plåt. Rosta i 25-30 minuter, vänd på den och rosta i ca 25 minuter till. - Klart! Serveras direkt eller när den svalnat något! - Strax före servering kan du alltid toppa med färska örter, flingsalt och peppar.