FOTO: DIANA DONTSOVA Nu har jag äntligen gett mig på att göra egen ketchup! Jag har varit sugen på det ett tag och i helgen blev det av. Ketchupen blev riktigt bra och passade perfekt till helgens hamburgare. Att bjuda på burgare med egen ketchup uppskattades av gästerna och blev lite av kvällens samtalsämne. Den gick nämligen hem hos alla! Ketchupen gjordes på färska tomater och smaksattes med vitlök och chili. Hettan var så där perfekt rund i eftersmaken. Jag funderade länge på att lägga i en kvist rosmarin när jag kokade den men valde att hoppa över till nästa gång. Ketchup lär jag nämligen göra fler gånger. Hur mycket du sötar din ketchup och med vad är helt upp till dig. Jag använde råsocker men det går bra med brun farin, honung eller stevia. Testa! Det var inte svårt alls. Ha en härlig onsdag! Diana Recept: Tomatketchup, ger ca 3 dl 1,2 kilo färska kvisttomater 1 röd chili 1 vitlöksklyfta 3 msk rapsolja 2 msk rödvinsvinäger 3 tsk salt svartpeppar knappt 1 dl råsocker 1 msk tomatpuré 1. Skär tomaterna i mindre bitar. Släng den hårda biten i mitten. Hacka vitlöken. Ta bort fröna från chilin och skär den i bitar. Koka upp tomat, vitlök, chili, rapsolja, vinäger, salt och peppar i en kastrull. Koka utan lock i ca 30 minuter. 2. Mixa tomatröran med en stavmixer. Sila den och häll över i en annan kastrull. 3. Tillsätt råsocker och tomatpuré. Koka upp och låt sedan småputtra tills du får den konsistens du vill ha. Min kokade i ca 2 timmar. 4. Häll över i en ren glasburk och förvara i kylen.