Honungsrostad vitkål topppad med bränd grädde, picklad rödlök och riven Västerbottensost är min favoriträtt just nu. Helt klart! Ni är många som har frågat efter receptet, här kommer det. Jag känner nog mina läsare så pass bra att jag vet att ni kommer gilla det. Berätta gärna om du testlagar och vad du i så fall tyckte i kommentarsfältet här nedan! Rätten kan serveras som den är eller med dessa goda köttbullar: KÖTTBULLAR MED ROSTAD LÖK Tänk på att pickla rödlöken i tid eftersom den måste ligga och dra i några timmar. Gör den på kvällen så har du picklad rödlök nästa dag. Hinner du inte det brukar det räcka med 3-4 timmar. Önskar er en fin dag! Diana RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA RECEPT HONUNGSROSTAD VITKÅL 1/2 vitkål olivolja honung salt Toppas med: bränd grädde picklad rödlök riven Västerbottensost färsk timjan svartpeppar Beredning av vitkål: - Sätt ugnen på 200 grader. - Skär vitkålen i ca 1 cm tjock skivor och lägg på en plåt med smörpapper. Pensla med olivolja och honung. Salta vitkålen och rosta i ca 30 minuter eller tills kålen är rostad och har sotade kanter. - Toppa med bränd grädde, picklade rödlök, riven Västerbottensost, färsk timjan och svartpeppar. Bränd grädde: 5 dl grädde citron salt svartpeppar Beredning av bränd grädde: - Sätt ugnen på 230 grader. - Häll 4 1/2 dl grädde (spara 1/2 dl) i en ugnsfast form, ca 20 cm. Rosta grädden i övre delen av ugnen i ca 35 minuter eller tills ytan är helt brun. (Vissa ugnar kräver längre tid.) Ha tålamod här och var inte orolig för att det ser bränt ut. Det är just det vi vill åt. - Häll över den brända grädden i en bunke eller kastrull och mixa med en stavmixer. - Häll i 1/2 dl grädde, pressad citron och salt. Mixa igen och smaka av svartpeppar, ev mer salt och citron. (Vill du ha grädden tunnare, späd ut med mer grädde eller mjölk. Tänk på att värma den i en kastrull.) Picklad rödlök 2 rödlökar 3 dl vatten 2 dl socker 1 dl ättika (12%) 1 tsk salt Beredning av picklad rödlök: - Häll vatten, ättika, socker och salt i en kastrull. Koka upp och låt koka tills sockret och saltet har lösts upp. Ställ åt sidan och låt svalna en aning. - Under tiden, skala och skiva löken. Lägg över den i en glasburk. Häll över ättikslagen och låt stå utan lock tills den svalnat helt. Sätt på locket och förvara i kylen. Har du ingen glasburk med lock får det lika bra med en bunke och plastfolie. - Låt löken picklas i minst 3 timmar eller över natten.