I samarbete med Linas matkasse Hej! Linas matkasse är något jag länge varit sugen på att prova. Av någon anledning har jag inte kommit till skott. Äntligen har möjligheten dykt upp och jag har fått provalaga veckans mat I måndags kom orginalkassen och jag kan säga att det var en njutning att packa upp råvarorna. Där fanns en salig blandning av fräscha grönsaker, skaldjur och diverse proteinkällor som kött och linser. Min första tanke var att det här är en bra varierande kost. Veckans matsedel ser ut så här (5 middagar till 4 eller 6 personer): Timjanbräserad fläskkotlett med haricot vertssallad och rostad potatis Kräftpasta med champinjoner Krämig blomkålssoppa med avokadowrap Kryddiga järpar med fänkål Thai turkey med äppelraita och kålrabbi Jag kommer att provlaga alla dessa middagar och lägga ut några av recepten här på bloggen. Igår lagade jag blomkålssoppan med avokadowraps. Den här rätten är nog den som tar längst tid att göra eftersom grönsaker ska skalas och och hackas. Soppan var dock enkel att laga och smakade både gott och krämigt. Framförallt gillade jag wrapsen som var smakrika och ett helt perfekt tillbehör. De var så goda att de funkar bra som en vegetarisk fredagstacos. Vill du testa att laga detta hittar du receptet här nedan. FOTO: DIANA DONTSOVA Recept: Krämig blomkålssoppa med lins- och avokadowrap Soppa: 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 blomkål 1 bakpotatis 250 gram jordärtskockor 1 l vatten 2 st grönsaksbuljong 1 msk olivolja 1 dl rysk yoghurt 1 msk honung 2 tsk vitvinsvinäger Wraps: 8 st tortilla 1 liten förpackning med sköljda avrunna gröna linser, 285 gram 1 avokado 1 rödlök 1 pressade vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1/2 msk vitvinsvinäger 1/2 tsk salt 1 tsk sambal oelek 1 pkt ärtskott Soppa: Sätt ugnen på 250 grader. Finhacka gul lök och vitlök. Skala och skiva potatis och jordärtskockor. Dela blomkålen i buketter. Fräs halva blomkålen de skalade grönsakerna i olivolja, 2-3 min. Tillsätt vatten och buljong. Koka under lock 15-20 minuter. Lägg resten av blomkålen i en smord ugnsfast form. Ringla olivolja över, salta och peppra. Rosta högt upp i ugnen i ca 10-15 minuter. Före servering, tillsätt yoghurt, honung och vinäger. Mixa soppan slät och smaka av med salt. Avsluta med att toppa rostad blomkål. Wrap: Tärna avokado och finhacka rödlöken. Blanda med pressad vitlök, linser, olivolja, vitvinsvinäger och sambal. Smaka av med salt. Fördela örtskott på 8 vetetortilla.. Vik ihop till wraps och lägg på ett fram. Fäst med tandpetare. I samarbete med Linas matkasse