Hej! Nu har jag lyckats få till en krispig sötpotatis pommes! Perfekt att servera tillsammans med en hemmagjord parmesanaioli. En god kombination som passar till mat som burgare och avokadosallad. Vanlig potatis blir krispig utan ansträngning om man låter den vara inne i ugnen tillräckligt länge. Så är det inte med sötpotatis utan den blir lätt fuktig och mjuk. Jag bestämde mig för att testa fyra olika sätt för att kolla vilken variant som ger krispigast sötpotatis pommes. Fyra olika sätt att laga sötpotatis pommes: Friterad i rapsolja - ger en liten krispig yta som snabbt blir seg. Det är inte värt besväret eller mängden olja som går åt Ugnsbakad med olja i 210 grader - ger en minimal krispig yta, snarare krispiga kanter Blötlagd, vänd i maizena, lite olja, ugnsbakad i 210 grader - ger goda och krispiga pommes Blötlagd, vänd i potatismjöl, lite olja, ugnsbakad i 210 grader - ger goda och krispiga pommes, den bästa krispigheten av alla! Nummer 3 och 4 ligger väldigt nära varandra men alla i familjen röstade på tillagningsmetod 4 dvs. med potatismjöl. (På bilden ovan ser du den friterade sötpotatisen då jag inte hann fota alla varianter.) Det viktigaste av allt är att rada upp potatisstavarna på plåten för bästa effekt. Låter du dem ligga tätt och på varandra blir de inte lika krispiga. FOTO: DIANA DONTSOVA Jag måste ju berätta att min man och jag blev tillsammans för 20 år sedan. Detta ska vi fira med riktig god mat och en övernattning på ett sjysst ställe i Skåne, tror jag iallafall. Jag kan inte berätta för er än eftersom Peter inte vet vart vi ska. Det är min present till honom och jag ser verkligen fram emot detta! Det blir nog en del stories på @diadonna, Instagram. Kram Diana RECEPT PARMESANAIOLI (klicka på länken) CHILIAIOLI (klicka på länken) Sötpotatis pommes frites, en plåt 1 stor eller 2 mindre sötpotatis (ca 400 gram) potatismjöl rapsolja flingsalt Skala potatisen och skär den i stavar. Lägg stavarna i en bunke och täck med kallt vatten. Låt ligga i ca 40 minuter. Sätt ugnen på 210 grader. Häll av vattnet och torka av potatisen lite lätt med hushållspapper. Lägg över potatisen på ett fat och pudra med potatismjöl. Blanda med händerna så alla stavar täcks med mjöl. Ringla lite rapsolja över. Placera potatisstavarna på en bakplåtsklädd plåt. De ska inte ligga nära varandra utan rada upp dem. Annars blir de inte krispiga. Baka mitt i ugnen i 35-40 minuter. Vänd potatisen en gång efter ca 30 minuter. Serveras genast med flingsalt på! RECIPE IN ENGLISH I have tried four different way of making crispy sweet potato fries. The best result was the ones a covered with potato starch. This recipe needs only a little oil and the fries are baked in the oven. So crispy and simlpe to make! I served my sweet potato fries with homemade parmesan aioli! Sweet potato fries 1 large or 2 small sweet potatoes (400 gr) potato starch rapeseed oil sea salt Peel the sweet potatoes and cut them into strips. Place the uncooked fries into a bowl. Pour cold water and let soak for about 40 minutes. Preheat the oven to 210 degrees C. Remove the water and dry the potatos with a paper sheet. Put the on a plate and sprinkle with potato starch. Make sure every piece gets covered with starch. Pour just a little rapseed oil. Place the fries in a single layer onto a baking sheeted tray. If the don´t lay a part from eachother they won´t get crispy. Bake in oven until golden brown, for about 40 minutes. Serve immediately!