Ett vegetariskt tips till julbordet är dessa krispiga vegobollar med sötpotatis och halloumi. Rulla bollarna och vänd i panko så får du en härlig krispighet. Dessa väljer jag inte att kalla för vegetariska köttbullar för att jag vill att alla ska äta dem oavsett om de är vegetarianer eller köttätare. Vanligtvis serverar jag dem med potatismos men i år hamnar de på julbordet. Redan ikväll till och med då mina syskon kommer för fira en minijulafton. Jag jobbar och lagar mat samtidigt, typiskt mig. Men nu ska jag åka iväg och handla julöl för det hade jag helt glömt bort. Så är det när man själv inte dricker öl. RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA RECEPT VEGOBOLLAR MED HALLOUMI OCH SÖTPOTATIS, ca 35 stycken 200 g halloumi ca 280 g rå sötpotatis 2 dl solroskärnor 3 ägg 2 dl ströbröd 2 tsk chilipulver 2 tsk spiskummin 1 tsk ingefära, torkad 1 tsk kanel 1 tsk salt peppar rapsolja att steka i (panko eller ströbröd att rulla i före stekning) Beredning: - Mixa riven halloumi, riven rå sötpotatis, ströbröd, ägg, kryddor och hälften av solroskärnorna (1 dl). - Lägg över smeten i en bunke. Lägg i resten av solroskärnorna och blanda. Vi vill ha lite hela solroskärnor för lite struktur. - Rulla till lika stora bollar. Är de för klibbiga, tillsätt lite mer ströbröd. Vänd i pank0 och stek i rapsolja på relativt hög värme från början. Sen kan du dra ner på plattan. - Godast direkt efter stekning. Servera!