Hej! Här kommer ett recept på en kikärtsgryta med mycket smak som serveras med kokt ris. Till grytor som drar åt det indiska hållet föredrar jag att ha i kokosmjölk eller kokosgrädde. Det tillför en krämighet och en god rund smak som är perfekt till alla smakrika kryddor. Dessutom blir det en rätt som passar även de som äter vegansk mat. Att gå över till att vegetariskt några gånger i veckan är verkligen något som ligger i tiden. För min del äter jag mest vegetariskt och kött ibland. Har du någon som ratar vegomat så är mitt tips att servera smakrik, kryddig mat. Det brukar funka hur bra som helst. Min son Jordan brukar vara den som saknar köttet men inte när den här rätten serverades. Att han tyckte att den var komplett är ett högt betyg. Barnen är alltid mina största kritiker. Ärliga kritiker. FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA Har du tiden så rekommenderar jag egenkokta kikärtor. Blötlägg dem under natten och koka i saltat vatten i ca 50 min. Sen har du supergoda kikärtor färdiga att ha i sallader eller grytor. Du kan också marinera dem i olivolja, balsamvinäger, vitlök, salt och peppar så får du ett gott tillbehör. Recept på marinerade kikärtor har du här! Det här är en perfekt rätt att laga på söndag. Då kan du laga dubbelt så mycket för att ha maten klar på måndag när du kommer hem från jobbet. Smidigt och spar en massa tid. Jag önskar dig en riktigt trevlig helg! Diana RECEPT Kryddig kikärtsgryta, 4 pers 2 burkar kokta kikärtor 1 burk kokosgrädde eller kokosmjölk (jag hade Kungmarkattas kokosgrädde) 2 dl vatten 2 lök 1 grön paprika 1 1/2 msk paprikapulver 1 msk spiskummin 1 msk curry 1/2 msk malen ingefära 1 msk tomatpuré några droppar sriracha, chilisås (alternativ en hackad röd chili) salt peppar rapsolja att steka i Servering: hackad koriander eller persilja (jag gillar inte koriander och väljer därför persilja) lime kokt ris Hacka löken och skär paprikan i mindre bitar. Stek i olja. Tillsätt kryddorna och tomatpurén och låt fräsa i en minut. Lägg i kokta kikärtor och vatten. Rör om och låt koka ihop. Häll i kokosgrädden och låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med sriracha, salt och peppar. Toppa med koriander eller persilja, pressa lime över och servera till kokt ris.