Hej! Har du testat att pankofritera avokado? En supergod kombination av en krämig avokado och en krispig yta. Självklart ska den doppas i en sås, salsa eller chili. Fredagsbrickan blir ett gott tillbehör till helgens grill eller något att ställa fram medan gästerna väntar på grillmaten. Är gästerna hungriga kan libabröd mätta lite extra. Dessa bröd köper jag i butiker som säljer utländska produkter. Ibland finns de i större matbutiker och det är samma bröd som man får i en falafel. Friterad avokado passar också bra att ha på sallader eller varför inte i ett tortillabröd. Ska ni ha tacosfredag och vill köra på vego är dessa goda att ha i en wrap. Byt ut färsen eller kycklingen mot friterad avokado och du har ett grymt gott vegoalternativ. Ibland ställer jag in fat och brickor längst in i skåpet och glömmer bort att jag har dem. Vissa fat passar inte i storlek eller material. Idag kom jag på att ta fram mitt stora zinkfat och använda det som dekoration. Har du snygga brickor, använd dem på samma sätt som här ovan, en snygg detalj. FOTO: DIANA DONTSOVA Är det inte fantastiskt med värmen? Helt underbart! Njut av helgen! Kram Diana RECEPT: PANKOFRITERAD AVOKADO, 18 BITAR: 3 avokado (ger 18 bitar) vetemjöl 2 ägg panko (ströbröd) salt rapsolja Gör så här: Ta fram tre skålar. En med vetemjöl/salt, en med vispat ägg och den sista med panko. Värm rapsolja i en stekpanna (det behövs inte överdrivet mycket olja.). Dela avokadon med en kniv. Använd en stor sked och gröp ur kärnan. Få loss avokadon från skalet genom att vända avokadohalvan ut och in eller gröpa ur med en sked. Dela varje halva på längden i 3 bitar. Vänd avokadon i mjölet, doppa sedan i ägget och avsluta i pankoströbrödet. Stek varje sida i ca 4 minuter eller tills ytan fått en gyllene färg. Lägg de friterade bitarna på ett fat med hushållspapper. Asiatisk dippsås: 3 msk soja 1/2 lime riven färsk ingefära 1 msk ketjap manis 1-2 msk honung några droppar sriracha (tuppasås) (chiliflakes) Blanda alla ingredienserna och servera i en liten skål bredvid avokadon. Servera! RECIPE IN ENGLISH PANKO FRIED AVOCADO, 18 PIECES: 3 avocados (makes 18 pc ) flour egg panko breadcrumbs salt vegetable oil Method: Cut the avocado into halves. Use a spoon to remove the core. Remove the skin and cut every halve in 3 pieces. Combine the flour and salt in one bowl. Place the eggs into another. Put the panko breadcrumbs into a third bowl. Dredge avocado with seasoned flour and pass through egg mixture. Now completely cover avocado with Panko crumbs, pressing crumbs down gently if needed. Heat oil in frying pan on medium-high heat. Cook for 4 minutes on each side or until it is crispy and golden. Asian dipping sauce: 3 tbsp soya a half lime ginger 1 tbsp ketjap manis 1-2 msk honey a few drops of sriracha Mix the ingredients to get a yummy dip! Serve in a small bowl. TIDIGARE FREDAGSBRICKOR: Korv med confiterad tomat Mozzarella med paprika, tomat och linser Grillad ryggbiff med matigsallad