Hej! Igår lagade jag en hel plåt röda paprikor fyllda med feta. Att laga mat i ugn är ett perfekt sätt att laga mycket mat samtidigt som man kan göra annat under tiden. Till paprikorna serverade jag grönkålschips och matvetesallad tillsammans med Peters goda tzatziki. Hans tzatziki är verkligen god och jag ska tvinga honom ha koll på måtten. Jag kan ingredienserna men inte exakt hur mycket av allt. Det du ser på tallriken här nedan är en god, enkel och komplett vegetarisk måltid, helt i min smak. VILL DU SE HUR JAG GÖR PAPRIKORNA? GÅ TILL MIN INSTAGRAM @diadonna, FÖR DÄR FINNS ETT KLIPP. eller KLICKA HÄR Jag har lagat fyllda paprikor med olika fyllningar som ris, ägg, köttfärs, bönor och kikärtor. Den här är helt klart min favorit. En god fetaost blandad med ägg, lite crème fraîche och that´s it. Ingen krydda behövs och ändå blir det så gott. Det funkar utmärkt med timjan eller oregano om du vill tillsätta en ört. Eftersom det blev en hel plåt med mat, räcker det i två dagar. Sen är det nog så att röda paprikor blir godare än gula och gröna, iallafall till just denna rätt. Det är bara att prova sig fram och se vad ni själva tycker. FOTO: DIANA DONTSOVA Kram Diana RECEPT Paprikor fyllda med feta, ca 14 halvor 6-7 röda paprikor (beror på hur stora de är) lite olja till plåten Fyllning: 450 gr feta 2 ägg 2 msk creme fraiche Beredning: - Sätt ugnen på 175 grader. - Skölj paprikorna noga. Skär dem i halvor. Plocka bort skaft och kärnor. Lägg över på en plåt med lite olja i botten. - Mosa fetaosten i en bunke med hjälp av en gaffel. Tillsätt ägg och cream fraîche, rör om. Mixa ihop allt till en jämn smet med en stavmixer. - Fördela smeten jämnt i paprikahalvorna. - Baka i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Recept på grönkålschips