Hej! Ett grundrecept på aioli är grymt bra att ha. En dipp eller sås som går att servera till mycket och även att kombinera med olika smaker. Jag valde att tillsätta en massa riven parmesan i min aioli, perfekt till sötpotatis pommes frites. Gillar du inte ost är chili, basilika eller lime gott att använda som smaksättare. Om du frågar mig ska en aioli inte göras på olivolja. Smaken blir lite bitter så därför väljer jag alltid rapsolja. Det är vanligt att vispa ihop sin egen aioli. Ett annat tips är att använda en stavmixer. Till parmesanaiolin serverade jag sötpotatis pommes. Vill du göra egen krispig sötpotatis pommes, tycker jag att du ska ska testa mitt recept! Jag provade nämligen fyra olika sätt att tillaga dem för att se vilken metod som ger krispigast sötpotatis pommes. Resultat och recept hittar du om du klickar på länken här nedan. HÄR: Recept på sötpotatis pommes frites FOTO: DIANA DONTSOVA Lycka till med aiolin! Det är en härlig känsla när den tar sig och man får servera egengjord majonnäs! Kram Diana RECEPT Parmesanaioli 2 äggulor 2 dl rapsolja ca 2 dl riven parmesan 1 pressad vitlöksklyfta 1/2 tsk vitvinsvinäger 1 tsk dijon salt peppar Låt både rapsolja och ägg stå framme i rumstemperatur för att minimera risken att aiolin skär sig. Separera äggen och lägg äggulorna i en skål. Häll sedan droppvis och försiktigt ner rapsoljan i äggulorna. Mixa hela tiden. När aiolin börjat tjockna, kan du hälla oljan i en fin stråle tills den tar slut. Smaksätt med pressad vitlök, vinäger, dijon, parmesan, salt och peppar.