Hej! Vad sägs om pasta med svamp, buffalo mozzarella och brynt smör? Jo, jag vet att det låter gott! Ännu godare blir rätten om du avslutar med rivet citronskal. Det lyfter hela smaken en himla massa grader. Och vad du än gör så hoppa inte över det brynta smöret. Brynt smör ihop med mozzarella går inte att beskriva med ord hur gott det är. Det är något du måste smaka! FOTO: DIANA DONTSOVA Något nytt i grönsaksdisken är sköljd blandssallad med svartkål och grönkål. Istället för ruccola eller bladspenat har jag toppat pastan med späda kålblad. De ger en örtig och riktigt god smak. Sallader som inte behöver sköljas är den bästa snabbmaten! RECEPT: Pasta med svamp, mozzarella och brynt smör, 4 port 400 g pasta 400 g valfri svamp (jag hade kastanjchampinjoner) 125 g smör (eller mer) färsk salvia, en halv kruka 2 st mozzarella, buffalo flingsalt svartpeppar rivet citronskal salladsblad, grön- och svartkål, (eller ruccola, spenat) Koka pastan enligt anvisning. Ansa, skölj och skiva svampen. Fräs i en klick smör. (Spara några stekta svampar att toppa med.) Lägg i den kokta pastan och rör om. Smält smöret i en kastrull. Låt smöret fräsa ihop med färsk salvia tills smöret börjar bli gyllenbrun och dofta nötigt. Lägg över pastan på ett stort fat eller ett snyggt gjutjärn. Toppa med (sparad) fräst svamp och bitar av mozzarella. Ringla brynt smör över och extra på mozzarellan. Avsluta med rivet citronskal, salt, peppar och salladsblad. Serveras genast!