Av någon anledning har jag varit sugen på potatis i flera dagar. När jag väl hade lovat barnen pankopanerad schnitzel till middag såg jag min chans att servera potatis till med brynt smör så klart. Genom att tillsätta lite soja i det brynta smöret får du en extra sälta som förhöjer den nötiga kolasmaken. Toppa med lite god ost, rostade sesamfrön och friterade potatisskal så får du en annorlunda men god potatissallad, perfekt till vår schnitzel. Jag kan tänka mig att den är riktigt god ihop med lax. RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA SÅ HÄR FRITERAR DU POTATISSKAL: (gott som snacks eller som topping till olika rätter) Skala potatisen. Lägg i saltat vatten i minst 30 minuter. Låt rinna rinna av. Fritera i en gryta med olja tills skalen får en gyllene färg. Lägg över på hushållspapper och salta. Ät direkt! RECEPT POTATIS MED BRYNT SOJASMÖR och ÄDELOST ca 8 potatisar 100 g smör 1 msk soja ädelost (gillar du inte ädelost, välj din favoritost) rostade sesamfrön salt persilja olja att fritera i ev. servera en klick tjock yoghurt i skål vid sidan om Beredning: - Skala potatisen och koka den mjuk i välsaltat vatten. Snåla inte på saltet! - Lägg skalet i en skål med lättsaltat vatten. Låt ligga i minst 30 min. Plocka upp och skölj skalen. Lägg över på en kökshandduk och låt torka/rinna av. Häll olja i en gryta. När oljan är ca 150 grader varm lägger försiktigt ner skalen i oljan. Fritera tills de får en gyllenbrun färg. Lägg över på hushållspapper och salta. - Rosta sesamfröna i en het torr panna. - Smält smöret i en kastrull tills den blir gyllenbrun och doftar nötigt. Ta bort från plattan och häll över smöret i en skål. Tillsätt soja och blanda. - Lägg upp potatisen på ett fat och dela i bitar. Häll smöret ovanpå. Toppa med smulad ädelost, sesamfrön, friterade potatisskal och persilja. Servera! Potatissalladen passar bra med lax, korv, panerad schnitzel eller kyckling.