Idag lagade jag stekt strömming med eget potatismos, rårörda lingon och skirat smör. Alltså...svensk husmanskost när den är som godast! Jag blev väldigt nöjd med mitt mos och vill passa på att dela med mig av hur du får ett fluffigt mos. Resten av middagen kommer imorgon! TIPS! Blanda smöret med den varma pressade potatisen. Koka upp mjölk och grädde först och häll sen ner den sakta medan du vispar med en elvisp. RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA KLICKA HÄR FÖR RECEPT PÅ: stekt strömming, rårörda lingon och skirat smör. RECEPT POTATISMOS, ca 6-7 portioner 1,2 kg mjölig potatis 100 g smör 1 dl mjölk 1 dl grädde salt Topping: vitpeppar persilja skirat smör (smält smör) Beredning: - Skala potatisen och halvera den. Koka den mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Pressa potatisen. - Skär smöret i mindre kuber. Tillsätt smöret och blanda med den varma potatisen. - Koka upp mjölk och grädde. Tillsätt mjölkblandningen lite i taget och vispa med en elvisp samtidigt. Ta så mycket tills du får en konsistens du gillar. (Mängden beror lite på hur mycket vatten potatisen sugit åt sig.) - Smaka av med salt. Jag älskar vitpeppar till mos och toppar lite med vid servering.