Rå broccolipesto, en enkel och god pesto som går väldigt fort att mixa ihop. Den råa broccolin får en härlig smak ihop med vitlök och olivolja. Jag serverar den till tortillas men den är god till både fisk och pasta. Pesto går att variera i all oändlighet och det här är faktiskt mitt fjärde recept. Tidigare har jag gjort paprika-, valnöts- och solrospesto. Tortillabilden är en av flera matbilder jag tagit för Lagerhaus. Jag fick använda deras nya köksprodukter och styla fem olika matbilder. På deras hemsida kan du se de andra bilderna under fliken som de kallar "Diadonna sätter smaken". Andra vegetariska recept hittar du även hos Det Gröna Skafferiet här på Femina. Trevlig kväll! Diana FOTO: DIANA DONTSOVA RECEPT: Rå broccolipesto 1 ½ dl solroskärnor 250 gram rå broccoli 1 vitlöksklyfta ca 3 dl olivolja salt peppar (rivet citronskal) Gör så här: Mixa solroskärnor och broccoli i en matberedare. Tillsätt olivolja och en pressad vitlöksklyfta. Mixa samman allt. Smaka av med salt och peppar. Vill du ha en lösare pesto kan du tillsätta mer olivolja. RECIPE IN ENGLISH Raw broccoli pesto 0.6 cups sunflower seeds 250 grams of broccoli 1 clove garlic 300 ml olive oil salt pepper (grated lemon zest) Put the sunflower seeds and broccoli in a food processor. Mix it and then add olive oil and garlic. Mix everything together. Add more olive oil if you like. Season with salt and pepper.