Hej! Dagens tips blir en avokadomacka på rostat rågbröd. Ibland är man faktiskt sugen på något så enkelt som en smörgås. Och avokado är ju inte helt fel. Den här smörgåsen kräver dock att en komponent förbereds och det är de picklade senapsfröna. Hoppa inte över dessa då det är väldigt goda, både till avokado men också till allt du grillar i sommar. Ett perfekt tillbehör precis som picklad rödlök. TIPS! Vill du ha extra mycket smak – välj en smaksatt färskost Hoppa över att rosta brödet och servera som ett smörrebröd istället För att behålla avokadons färg - pressa limesaft över FOTO: DIANA DONTSOVA Du kan pickla senapsfrön utan att färga dem röda. Det är bara att skippa rödbetan. Njut av dagen! Diana RECEPT Rågcrostini med avokado och picklade senapsfrön, ca 10 st Crostini: 10 skivor rågbröd olivolja flingsalt Rödbetspicklade senapsfrön: 2 påsar gula senapsfrön 1 färsk rödbeta 1 ½ dl vatten 1 dl socker ½ dl ättikssprit, 12 % Avokadosalsa: 2 mogna avokado purjolök, 10-15 cm 1 lime en näve färsk dill flingsalt svartpeppar Servering: färskost oxalis Beredning: Förbered senapsfröna dagen innan. Koka upp vatten, ättika och socker tillsammans med en råriven rödbeta. Låt koka i ca 5 minuter. Låt svalna och sila lagen. Häll över den i glasburk och lägg i senapsfröna. Låt fröna picklas under lock över natten. Sätt ugnen på 200 grader. Skär rågbrödet i tunna skivor och pensla med olivolja. Rosta i ugnen i 5-7 minuter. (De får inte blir för hårda.) Gör avokadosalsan. Skär avokadon i tärningar och lägg i en skål. Tillsätt hackad purjolök, dill och lime. Blanda försiktigt och smaka av med salt och peppar. Bre crostini med färskost. Toppa med avokadosalsa, picklade senapsfrön och oxalis. Servera!