Ricottafylld portabello på tre olika sätt! Jag blev sugen på att prova något helt nytt och köpte strimlad filodeg som heter kadaif eller kataifi. Degen har tusen namn beroende på om du kommer från Mellanöstern eller Balkan, men jag kallar den för kadaif. Är du sugen på att tillföra ett härligt krisp till en maträtt så är kadaif lösningen. Du hittar den i orientaliska butiker och förpackningen kan du se längst ner på sidan. Igår skulle jag laga ricottafylld portabellosvamp och ni vet hur det är med svamp, riktigt gott men inget krisp överhuvudtaget. Jag bestämde mig för att köra på tre varianter: Inlindad i kadaif - döpte den till SVAMPBOET Toppad med panko vänd i olivolja Toppad med panko och sedan riven parmesan på RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA Jag kan säga att svampboet blev helt otroligt gott!!! Alla tre varianter blev goda men boet var roligast att göra. Den får dessutom en liten WOW-effekt utan någon direkt kraftansträngning. Det här kommer vara min grej framöver och jag tycker att du ska testa att göra den. Antingen gör jag en större variant med portabellosvamp eller så fyller jag vanliga champinjoner och bakar in dem i kadaif. Tänk dig vilka goda små hors dòeuvers det blir av dem. Perfekta till fördrinken! Ricottafylld svamp kan också serveras som en förrätt eller huvudrätt. Det härliga med fylld svamp är att du kan blanda i vad du vill i ricottan eller kan du köpa smaksatt färskost och göra det ännu enklare för dig. Jag smaksatte min med vitlök, färska örter och citron. Tips på vad du kan ha i ricottan: Soltorkad tomat Kapris Sardeller Fetaost Parmesan Västerbottensost Hackad chili Jalapeno Lime Det blev kadaif kvar eftersom den säljs endast i stor förpackning. Resten av degen blir till en baklavacheesecake. Kika in på min Instastories så ser du den om en stund. Baklavacheesecake har jag gjort tidigare fast på vanlig filodeg. Klicka här för att se den! RECEPT RICOTTAFYLLD SVAMP, 8 st ca 8 portabellosvampar, mellanstora olivolja salt Fyllning: 500 gram ricotta, (2 burkar) 1/2 citron, saft och skal 1 vitlöksklyfta en stor näve färska örter (jag hade persilja och timjan) 1 tsk salt peppar Topping 1: panko (japanskt ströbröd finns i stora matbutiker) olivolja persilja Topping 2: panko (japanskt ströbröd finns i stora matbutiker) riven parmesan timjan Topping 3: kadaif smält smör oxalis Beredning: - Sätt ugnen på 180 grader. - Plocka bort svampfoten. (Spara den och använd i en äggröra nästa dag.) Lägg svamparna i en ugnsfast form med öppningen uppåt. Pensla med olivolja och strö lite salt på. Baka i ca 20 minuter i mitten av ugnen. - Gör fyllningen. Vispa ricotta med hackade färska örter, citron, pressad vitlök, salt och peppar. - Topping: Blanda pankoströbröd med lite olivolja. Hur mycket du tar beror på hur många svampar du toppar med panko. Du kan även toppa med panko utan olivolja. - Ta ut svampen ur ugnen. Är det mycket vätska i den kan du hälla ut den i formen. Fyll svamparna med ricotta men inte ända upp. Antingen toppar du med panko eller gör du svampboet och hoppar över ströbrödet helt. - SVAMPBOET: Linda in svampen i kadaif och lägg över i formen. Jag har lite tunnare lager med deg under svampen. Pensla kadaifen rikligt med smält smör. (Tänk på att täcka kadaifen med en fuktig kökshandduk under tiden den ligger framme.) - Baka svamparna i 180 grader i ca 15 minuter eller tills kadaifen blivit gyllenbrun. Toppa med riven parmesan eller bara med färska örter. Svampboet toppar jag med en oxalis. Servera!