Hej! Rostade palsternackor med kapris kanske är det nya inslaget till årets julbordet? Eller mitt förra recept på krämig brysselkål med smak av saffran? En ny matträtt är alltid roligt att servera. Hur ser det ut, har du börjat fundera på julmaten än? Det börjar sakta men säkert närma sig och därför tipsar jag om goda grönsaker som passar till de andra smakerna som vanligtvis serveras. Traditionellt sätt lagar många en hel del kött och fisk till jul och därför är det just recept på grönsaker mänga frågar efter. Idag blir det rostad palsternacka med kapris, en god rätt som jag rekommenderar om ni inte brukar äta det. Foto, styling och recept: Ulrika Ekblom, Liselotte Forslin & Diana Dontsova Äter du fisk kan du tillsätta sardeller i dressingen, det brukar jag göra. På så sätt får du en extra sälta ihop med den söta palsternacka. RECEPT: Palsternacka med kapris (och sardeller), 4 portioner 500 gram palsternacka 2 msk olivolja 1/2 tsk salt Topping: 2 schalottenlökar 2 msk olivolja 3 sardellfiléer - om du äter fisk 1 msk kapris 1/2 dl hackad persilja svartpeppar Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Skala och skär palsternackan i mindre bitar. Lägg på en bakpappersklädd plåt och ringla över olivolja. Rosta i ca 25 minuter, rör om efter halva tiden. 3. Under tiden fräs hackad schalottenlök, hela sardeller och kapris i olivolja. 4. Lägg upp palsternackan på ett fat. Toppa med sardell- och kaprisröran. Avsluta med extra olivolja, svartpeppar och hackad persilja.