Hej! I samarbete med Bosch har jag fått testlaga mat med deras inbyggnadsugn i Serie 8. Med tanke på alla funktioner, 14 st, är det fortfarande lika spännande då jag inte hunnit prova alla. Att den här ugnen vunnit pris för Bästa vitvara 2015/16 kan jag förstå. Speciellt efter att ha testat mikrofunktionen som går att kombinera med varmluft. Grymt att kunna halvera tillagningstiden när familjen är hungrig. Allt som lagas och bakas går mycket fortare. Ett stort plus för det! Den här gången testade jag rostad potatis. Tillsammans med squash och en dressing gjord på oregano blir rätten ett perfekt tillbehör. Mycket oregano fick det bli då örten frodas i min trädgård. Dressingen som även innehåller citron, chili och vitlök brukar jag använda till kött efter att det tillagats. Det blir som en eftermarinad och en god smakförstärkare. Rostad potatis är ett gott tillbehör till sommarens grillmat och passar till både fisk, kött eller grillad paprika. Jag kan leva utan pasta och ris, men inte utan klyftpotatis! Det är godare än både chips och godis. FOTO: DIANA DONTSOVA Vill du läsa om mina andra rätter jag lagat med Bosch ugn kan du klicka på följande länk: Ångad torsk (tillagad med varmluft och ångfunktion) Bananmuffins (bakade med PerfectBake sensor) Önskar er alla en härlig dag! Diana I samarbete med Bosch RECEPT: Rostad potatis: 10 potatisar 1/2 squash olivolja flingsalt Dressing: 1 1/2 dl olivolja en näve finhackad oregano saften av 1/3 citron en hackad chili 1-2 st pressade eller finhackade vitlöksklyftor några droppar honung salt peppar grönsallad Sätt ugnen på 225 grader varmluft med microfunktionen på 360 watt. (Har du ingen mikrougn, rosta potatisen i 225 grader.) Skölj potatisen och halvera den. Lägg på en plåt. Skiva squashen och placera bredvid potatisen. Ringla olivolja och strö flingsalt över. Rosta i 10-15 minuter. Ta ut plåten och flytta över squashen till ett fat. Ställ in grillfunktionen och låt potatisen rosta tills den har fått den ytan du vill ha. Blanda alla ingredienserna till dressingen. Lägg grönsallad i en skål. Fyll den med potatis varvat med squash. Toppa med dressingen och servera resten i en skål bredvid. Skiva lite extra chili att dekorera med. Servera! RECIPE IN ENGLISH Roasted Potatoes: 10 potato 1/2 squash olive oil sea salt Dressing: 150 ml olive oil a handful of finely chopped oregano juice 1/3 of a lemon 1 chopped chilli 1-2 minced garlic cloves a few drops of honey salt pepper salad Potato: Preheat the oven to 225 degrees. Rinse the potatoes and cut in half. Place on a oiled oven proof pan. Cut the squash and place next to the potatoes. Drizzle with olive oil and sprinkle with salt flakes over. Roast for about 45 minutes, until browned and crisp. Remove the squash after 15 minutes. Dressing: Mix all the ingredients. Start with green salad in a bowl. Add the potatoes and squash. Top with dressing. Serve the rest of the dressing in a small bowl. Sprinkle with extra chili. Serve!