Hej! Svarta belugalinser, har ni smakat dem? De är så goda och perfekta att servera till rostade grönsaker ihop med mathavre, vete, bulgur eller quinoa. Belugalinser är matigare och smakar lite mer än röda och gröna linser. I kylen har jag alltid kokta linser, bönor eller kikärtor som jag serverar till maten oavsett om vi äter vegetariskt eller kött. Enkelt att blanda med hackad lök och sedan marinera med balsamvinäger och en god olivolja. Ett gott tillbehör men också bra protein. Grönkålschipsen har jag bloggat om tidigare och är ett av de godaste hälsosamma tilltuggen. Tänk dig då att ta en näve och krossa över din sallad eller maträtt. En perfekt krydda! Resten kan du servera som chips vid sidan om. En treat som glädjer dina matgäster, kan jag lova. Granatäpple, hur fina och vackra är dem inte? För mig är det lite jul över denna frukt eftersom vi hade det hemma just vid jul när jag var barn. Gillar du lingon till maten eller torkad frukt så kommer du älska det granatäpplet tillför den här rätten. Sött och lite syrligt till grönkålschipsen och linserna...supergott! FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA Vad du än gör så hoppa inte över hummusen för den gör rätten komplett. Hinner du inte göra egen hummus som finns det färdig att köpa. Jag tycker inte alls om dem som säljs i plåtburkar men idag hittar du både Larsas och Sevans goda hummus i vanliga matbutiker. De är även goda att bre på mackan. Glöm inte att gå den där långsamma promenaden och njuta av den otroligt vackra höst vi har! Kram Diana RECEPT Rostad pumpa med grönkål och linser, 4 port 1 butternutpumpa olivolja 2 dl mathavre 2 dl belugalinser 1 granatäpple pumpakärnor Gör så här: Koka belugalinser och mathavre för sig enligt förpackningens anvisning. Skala och kärna ur pumpan. Skär i bitar och rosta i ugn i ca 35 minuter i 200 grader. Servera mathavre, linser, pumpa och rejält med krossade grönkålschips över. Toppa med granatäpplekärnor och servera hummus till. Grönkålschips: 250 gr grönkål 1 msk olivolja salt Gör så här: Skölj kålen och skär bort mittstjälken. Torka av lite lätt. Riv bladen i mindre bitar och lägg i en skål. Häll på olivolja. Blanda ordentligt, helst med händerna. Sprid ut bladen på en plåt med smörpapper. Se till att grönkålen inte ligger på varandra. Strö lite flingsalt över. Rosta i 175 grader i ca 10 minuter. Rör om en gång efter halva tiden. Ha koll på grönkålen för det går snabbt på slutet. Ta ut plåten och salta när de är klara. Hummus: 1 burk kokta kikärtor, á 400 gr 1 msk tahini 1/2 dl olivolja ev. vatten (för rätt konsistens) 1/2 citron, saften 1 liten vitlöksklyfta salt peppar Gör så här: Mixa tahini, vitlök och citronsaft. Tillsätt kokta kikärtor, olivolja och mixa. Häll vatten i omgångar och mixa hummusen slät. Tillsätt den mängden vatten som behövs för att få den konsistensen du vill ha. Smaka av med salt och peppar.