Idag är det första november och en fin dag i Skåne. Jag måste säga att oktober har varit en magisk månad. Inget ruskväder utan behagligt nästintill varje dag. Nu bor vi inte alla i Skåne, men jag hoppas ni andra har haft det minst lika skönt. Nu är halloween är över och vi har många pumpor kvar som ska ätas. Mestadels min rekvisita... Det fick avgöra huvudingrediensen till dagens lunch, rostad pumpa med svarta bönor och honungstahini. Till det en tjock yoghurt och lite lakritspulver för att förhöja pumpasmaken. Jag lovar er att den blir ännu godare. Smaken påminner lite om kanterna på rostad pumpa eller potatis. Prova om du inte har testat. Jag använde mig av lakritspulver (Kung Markattas som finns i matbutiker) eftersom den är mildare. Testa! Berätta gärna om du gillade det. Nu hoppas vi att november ger fina dagar! Kram från mig! Diana FOTO: DIANA DONTSOVA Recept Rostad pumpa med honungstahini och svarta bönor 1 mindre pumpa, ca 1,3 kg 1 burk svarta bönor 2 dl tjock yoghurt tranbär pumpafrö rucola lakritspulver salt Honungstahini: 1/2 dl tahini (sesampasta) 1 msk honung 3 msk vatten knappt 1/2 tsk äppelcidervinäger 2 nypor salt peppar Skär upp pumpan och rensa den på frön men behåll skalet. Skiva den och lägg över på en plåt. Ringla rapsolja över och ugnsbaka i 200 grader. ca 35 minuter. Blanda alla ingredienser till dressingen. Smaka av med salt och peppar. Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter. Vill du påskynda processen, använd en kökshandduk och pressa ut vattnet. Häll av vattnet på bönorna och skölj med rent vatten. Servera allt på en stor tallrik eller portionsvis. Lägg upp bönorna, rostad pumpa och rucola. Toppa med pumpafrön och tranbär (låt ligga i blöt en stund om du vill mjuka upp dem). Avsluta med att ringla tahinidressing över hela rätten och servera tjock yoghurt till. RECIPE in english: Roasted pumpkin with honey tahini dressing and black beans 1 pumpkin, about 1,3 kg 1 can of black beans 1 cup thick yoghurt cranberries pumpkin seeds rucola licorice powder salt Honey tahini dressing: 3 1/2 tablespoon tahini (sesame paste) 1 tablespoon honey 3 tablespoons water barely 1/2 tsp cider vinegar 2 pinches of salt blackpepper Preheat the oven to 200 C degrees. Divide pumpkin and remove the seeds. Cut in slices and put on a pan. Drizzle rapseed oil and bake at for about 35 minutes. Meanwhile, make the tahini dressing. Pour all ingredients in a bowl and whisk together. Season salt and pepper. Let the yogurt drain in a coffee filter. Do you want to accelerate the process, use a kitchen towel and squeeze out the water. Serve everything on a large plate or in portions. Place the beans, pumpkin and aragula. Garnish with pumpkin seeds and cranberries (let soak for a while if you want to soften them). Drizzle tahinidressing on top and serve thick yoghurt.