Vill du testa ett nyttigare snacks i helgen? Då tycker jag du ska prova att rosta kryddiga kikärtor. Jag smaksatte hälften med en chiliblanding och resten med dill. Snacksen gjorde jag på ekologiska kikärtor på burk och de blev hur goda som helst. Krydda dem med dina favoritkryddor och du får ett gott tilltugg! Jag testade att rosta kikärtorna på två olika sätt, dels i ugnen utan olja men också i en stekpanna med rapsolja. Skillnaden är att när de rostas i en stekpanna friteras dem en aning. Då blir de knapriga utanpå och mjuka inuti. Snäppet godare än rostade i ugn men inte lika smidigt att göra. Rostade kikärtor är goda som snacks, men även till att toppa en soppa eller sallad. Ett perfekt sätt att byta ut krutonger om du vill ha ett glutenfritt alternativ. Trevlig helg till er alla! Kram Diana FOTO: DIANA DONTSOVA RECEPT Kryddiga kikärtor med smak av chili 410 gram kikärtor, avrunna 250 gram 1 msk olivolja 1 tsk paprikapulver 1 tsk chilipulver 1 tsk spiskummin 1/2 tsk curry salt extra flingsalt Rostade kikärtor med dill och löksmak 410 gram kikärtor, avrunna 250 gram 1 msk olivolja 3 tsk torkad dill 1 tsk lökpulver 1 krm vitpeppar salt extra flingsalt Häll av vattnet och skölj kikärtorna. Blanda dem med olivolja, kryddor och en aning salt. Rör om ordentligt. Lägg över dem på en bakplåtsklädd plåt. Rosta dem i mitten av ugnen, 200 grader i ca 35 minuter. Tillsätt lite flingsalt efter rostning. Alternativt tillagningssätt Stek kikärtorna i en stekpanna med rapsolja i ca 10 minuter. Rör om då och då. När kikärtorna är färdigrostade, lägg över dem på ett fat med hushållspapper i några minuter. Smaka av med extra flingsalt. Recipe in english: Spicy chickpeas with chili 410 grams of chickpeas, drained 250 grams 1 tablespoon olive oil 1 teaspoon paprika 1 teaspoon chili powder 1 teaspoon cumin 1/2 teaspoon curry powder salt extra salt flakes Roasted chickpeas with dill and onion 410 grams of chickpeas, drained 250 grams 1 tablespoon olive oil 3 tsp dried dill 1 teaspoon onion powder 1 pinch of white pepper salt extra salt flakes Heat the oven to 200 degrees. Rinse the peas with water. Mix the chickpeas with olive oil, spices and a pinch of salt. Place them on a baking sheet. Bake them in the middle of the oven for about 35 minutes. Add a little salt flakes when done. Alternative: Clean and season the chickpeas as above. Pour rapseed oil in a pan. Add the peas carefully in the pan. Fry and stir them for about 10 minutes. When the chickpeas are golden brown, put them on a plate with paper towels to drain. Season with extra salt flakes.