Hej! Jag har lagat sommarens godaste tillbehör, rostade vindruvor med färskost och mozzarella. Ställ fram ett sånt här fat till gästerna medan grillen är igång och du får ett väldigt glatt gäng. Blandningen av sött och salt, ost och druvor, ja, den är magisk! Det gör att du kan grilla i lugn och ro eftersom dina gäster kommer ha fullt upp med att gotta sig. Glöm inte surdegsbrödet! När du lagar den här rätten så får du inte hoppa över färskosten för den är viktig för smaken. Den tillför också en krämighet som vi vill ha till brödet. Sen är frågan om du vill rosta hela klasar eller lösa druvor. Jag valde att rosta hela klasar för det är vackert och inbjudande. Ett tips är att rosta någon hel klase och resten lösa. RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA Detta blir nog något jag kommer att servera alla mina sommargäster. Önskar er en härlig varm kväll! Diana RECEPT: Rostade vindruvor: 500 g röda vindruvor ca 2 msk olivolja knappt 1/2 msk balsamvinäger honung flingsalt Till servering: 200 g färskost 150 g mozzarella, minikulor färsk timjan extra honung flingsalt pumpakärnor Beredning: - Sätt ugnen på 175 grader. - Skölj och torka av druvorna. Lägg över i en bunke. - Blanda olivolja och balsamvinäger. Häll dressingen över vindruvorna. - Lägg över druvorna på en bakplåtsklädd plåt. Pensla med extra dressing från bunken. Ringla med honung och strö över flingsalt. - Rosta i ugnen i ca 30 minuter dvs. tills de får färg och börja spricka upp i skalet. (Längre tid om druvorna är stora och kortare tid om de är små.) - Bre färskost på ett stort fat. Lägg på druvorna och mozzarellakulorna. Finns det druvsaft på plåten, häll den på osten. Toppa med extra honung, flingsalt, pumpakärnor och färsk timjan. Serveras till ett gott surdegsbröd.