Foto, styling och recept: Diana Dontsova Träden har nu sakta börjat skifta färg. När denna förvandling sker är det helt magiskt hur vackert mycket omkring oss blir. Även om våren är min favoritårstid kan jag förstå dem som älskar hösten. Själv inspireras jag mycket av höstens färger när jag lagar mat, för att inte tala om säsongens råvaror. Det är nu det blir dags för fikon, pumpa och mustiga grytor. Just fikon är jag väldigt förtjust i, framförallt smaken, färgen och formen. Idag blir det en sallad med fikon, halloumi och hasselnötter. Halloumi är en ost jag ibland tar till istället för kött, ett gott alternativ som funkar i både sallad och gryta. För att höja fikonsmaken har jag gjort en hasselnötsdressing med både salt och honung. Salladen kan du antingen servera som huvudrätt med ett gott bröd eller som en enkel förrätt. Hoppas ni haft en bra vecka! Nu är det snart helg! Kram Diana Recept: Sallad med fikon, halloumi och hasselnötter: Blandsallad Färska fikon Halloumi Hasselnötter Dressing: Hasselnötter (rostade förhöjer smaken) Olivolja Flingsalt Honung Skär halloumin i skivor, ca 1 cm tjocka. Stek i en stekpanna på båda sidorna tills osten får en gyllenbrun färg. Skär fikonen i klyftor. Lägg upp sallad, halloumi och fikon på ett fat. Mixa hasselnötter i en mixer och tillsätt olivolja, honung och flingsalt. Hur mycket olja du tar beror på hur tjock dressing du vill ha. Ringla sedan dressingen över hela salladen. Toppa med extra hasselnötter.